У Львові створять загони самооборони

Дмитро Майстренко  |  Вівторок, 10 грудня 2013, 21:11
Львівські мітингувальники збираються створити загони самооборони для захисту людей на Євромайдані. Рішення про створення таких загонів прийняв львівський регіональний штаб національного спротиву.
У Львові створять загони самооборони

Фото: //galinfo.com.ua

Широкій громадськості про створення народних загонів для оборони повідомив секретар Львівської міської ради Василь Павлюк. «Штаб прийняв учора таке рішення, була моя пропозиція, і сьогодні вже прийматимемо конкретно відповідно до чинного законодавства, щоб не порушити закон. Мета [створення загонів] – захист наших громадян від всяких провокацій, посягань на їхні права і свободи, щоб вони могли спокійно проживати у Львові та інших містах. Громадський порядок має бути захищений», – розповів секретар міськради Павлюк.

Яким чином будуть діяти новостворені формування, ще не відомо. Також організатори не повідомили про форму діяльності загонів самооборони. Та вже від сьогодні на майдані встановили намет, де будуть записувати добровольців у ці загони.

Причиною, що зумовила створення загонів самооборони, стало схоплення невідомими фотографа та активіста Євромайдану Олега Панаса. На що начальник міліції Львівщини Олександр Рудяк відповів і підтвердив факт затримання фотографа та активіста Євромайдану Олега Панаса. Йому інкримінують п’ять статей ККУ.

comments powered by HyperComments