У Львові студенти пікетували обласне управління міліції проти репресій (ФОТО, ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 10 грудня 2013, 20:25
Сьогодні декілька сотень студентів пікетували обласне управління міліції Львівщини в знак протесту проти затримання учора фотографа та активіста Євромайдану Олега Панаса. На переконання спудеїв, таким чином влада влаштовує репресії проти активістів.
У Львові студенти пікетували обласне управління міліції проти репресій (ФОТО, ВІДЕО)

Студенти зібралися на площі перед пам’ятником Т.Шевченку та влаштували кількатисячний флеш-моб у знак протесту проти репресій. Зокрема молодь заклеювала собі стрічками рот і дружньо присівши тримали руки за головою, немов при затриманні міліцією. А після цього всі одночасно вставали і скандували гасло «Студент за студента!».

Після цього студенти колоною і під бій барабанів вирушили на пікет обласної міліції. Там на вимогу пікетувальників до них вийшов начальник міліції Львівщини Олександр Рудяк.

Головний міліціонер області повідомив, що правоохоронці діяли в рамках закону коли затримували Олега Панаса, оскільки на це є рішення суду. Проте студенти були не повністю із ним згідні тож між ним та поетом Ігорем Калинцем, який виступив на боці студентів виникла коротка словесна перепалка.

Для того аби краще розібратися у ситуації Олександр Рудяк запросив до свого кабінету по одному представнику від кожного львівського вишу. Там він порадив тим, хто вважає, що Олега Панаса затримали неправомірно, оскаржувати дії міліції в прокуратурі. Проте, за його словами, правоохоронці виконали всі необхідні формальності при затриманні Олега Панаса, а також запевнив, що міліціонери не били його при затриманні.

Що ж саме інкримінують затриманому фотографу начальник міліції Львівщини заявив що йому не відомо, оскільки кримінальне провадження по даній справі знаходиться у Києві. З приводу апеляції на рішення Шевченківського суду міста Києва Олександр Рудяк порадив звертатися до  київського  Апеляційного суду.

Також студенти повідомляли Рудяку, що після того, як вони брали участь в мітингах до декого з них уже телефонували з міліції і запрошували на бесіду в райвідділ. З приводу цього начальник міліції Львівщини закликав студентів запам’ятовувати номери, із яких телефонували та повідомляти про такі випадки заявою в міліцію.

comments powered by HyperComments