Владика Борис Гудзяк просить сім’ї силовиків влинути на них

Катерина Поліщук  |  Вівторок, 10 грудня 2013, 15:52
Владика Борис Гудзяк, єпископ УГКЦ, президент і фундатор Українського Католицького університету, попросив сім'ї та друзів силовиків «відвернути їх від того, що буде плямою на її душі» та «не допустити насилля».
Владика Борис Гудзяк просить сім’ї силовиків  влинути на них
Владика попросив дружин, дітей, сусідів та друзів  правоохоронців та працівників силових структур зателефонувати до них та сказати, що «кожен, хто дає наказ на насилля і кожен, хто його виконує, буде за нього відповідати перед Богом, перед народом, перед історією».
«Зробіть цю послугу тій людині, яка вам близька, і яка сьогодні є у формі. Відверніть її від того, що буде потім плямою на її душі, на її дітях, внуках, на цілому роді. Сьогодні Ви маєте не лише шанс, а й великий обов’язок - кожен, хто знає когось у формі, має домогти їм схаменутись. Весь світ і Господь дивиться на вас. Господь каже, горе тому, який проллє кров брата свого", - сказав Владика  Борис Гудзяк в ефірі  hromadske.tv
Нагадаємо,  студенти Українського Католицького університету одними з перших закликали людей  виходити на протести проти зміни євроінтеграційного курсу України. Керівництво УКУ з перших днів підтримує дії своїх студентів. 
 
Довідка:
 
Борис Ґудзяк - єпископ Української греко-католицької церкви, громадський діяч, провідний дослідник церковної історії, президент і почесний ректор Українського католицького університету. Член Пласту, належить до куреня «Орден Хрестоносців».
Народився  24 листопада 1960 року в м. Сірак'юс, штат Нью-Йорк, США. Навчався в Сиракузькому університеті, Університеті папи Урбана в Римі, Папському Орієнтальному Інституті. Учень Патріарха Йосифа Сліпого.
У 1992 році здобув ступінь доктора славістики і візантиністики у Гарвардському університеті. Того ж року приїхав в Україну і заснував Інститут історії церкви. 1993 року — очолив комісію з відновлення Львівської Богословської Академії. 1995–2000 роках — віце-ректор відновленої Академії. 1998 року — прийняв тайну священства.
2000 року — був інавгурований на ректора Львівської Богословської Академії.  21 липня 2012 року — призначений Апостольським Екзархом для українців греко-католиків Франції, Швейцарії та країн Бенілюксу. 26 серпня 2012 року  — у Архикатедральному Соборі святого Юра у Львові відбулась архиєрейська хіротонія отця Бориса Ґудзяка, яку очолив Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук).
 
comments powered by HyperComments