У Львові жінки молитвою просили «Беркут» не застосовувати силу проти народу (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Понеділок, 9 грудня 2013, 23:15
Сьогодні декілька десятків представників львівського штабу національного спротиву, приїхали пікетувати спецпідрозділ «Беркут», який дислокується на вул. Тролейбусній у Львові закликаючи їх не застосовувати силу до учасників Євромайдану.
У Львові жінки молитвою просили «Беркут» не застосовувати силу проти народу (ФОТО)

У пікеті брали участь переважно жінки разом із народним депутатом від ВО «Свобода» Іриною Фаріон. Активістки тримали в руках транспаранти із написами: «Міліція з народом!», «Ти присягав народові, а не режиму!», «Сину, люби своїх братів!», «На майдані – твої брати і сестри!»

Щойно акція розпочалася, до пікетувальників вийшов заступник начальника батальйону «Беркут» майор міліції Сергій Голуб та став поряд із учасниками пікету, на що жінки почали йому скандувати «Молодець!».

Після цього люди почали його розпитувати, яке право мали працівники «Беркуту» застосовувати силу до учасників мирних протестів у Київі, на що майор Голуб відповів, що відповідати на такі питання не входить до його компетенції.

Водночас, нардеп Ірина Фаріон висловила сподівання, що представники «Беркуту» Західної України вже визначилися зі своєю позицією.

«Ми знаємо, що ви маєте взаємини із вашими колегами по усій країні і ви можете телефонувати і казати їм, що проти свого народу йти не можна. Тому що свій народ – це ваші матері, дружини і діти. Ми на цих тривалих акціях протесту, які уже ідуть третій тиждень показали цілому світові, що українці - одна велика родина», - зазначила Ірина Фаріон.

На її думку, Україну неможливо перемогти в інший спосіб як зсередини, бо коли українська сила буде застосована проти українців, ми можемо не встояти.

«Найяскравіший приклад – це 1917 рік, коли не просто російські банди Муравйова прийшли до Києва і убили 6 тисяч українців, які ходили в вишиванках, а коли син Михайла Коцюбинського був разом із московським злочинцем. Дуже хочеться, аби ми більше не повторювали цього страшного уроку», - висловила сподівання Ірина Фаріон.

У свою чергу майор Сергій Голуб пообіцяв донести звернення пікетувальників до свого керівництва та бійцям спецпідрозділу і запевнив, що правоохоронці не застосовуватимуть сили проти мирних демонстрантів. Також, за його словами, весь особовий склад львівського батальйону «Беркуту» зараз працює у звичному режимі у Львові і не залучається до подій у Києві.

На завершення учасники пікету спільно помолилися за працівників спецпідрозділу «Беркут».

comments powered by HyperComments