«Ленінський подвиг» «Свободи» - це провокація, вважає Ігор Балинський

Катерина Поліщук  |  Понеділок, 9 грудня 2013, 12:03
В неділю з другої спроби мітингувальники під крики «Смерть ворогам» таки знесли останній пам'ятник Леніну у Києві, який досі прикрашав собою Бессарабську площу. Якщо одні побачили в цьому знак повалення старого режиму, то на думку львівського політолога Ігоря Балинського - це чистої води провокація. Мовляв, влада крок за кроком змушує опозицію грати за своїми правилами та переводить протест в звичне для себе протистояння Схід-Захід.
«Ленінський подвиг» «Свободи» - це провокація, вважає  Ігор Балинський

«Я вважаю "ленінський подвиг" "Свободи" - провокацією!!! Всі протестні події в Києві та інших містах почалися з дуже важливого моменту: вимоги євроінтеграції. Саме "розвід" Януковича-Азарова обурив людей, але, що найважливіше, - ця ідея знайшла небачену для України підтримку практично в усіх регіонах України.- каже Ігор Балинський. - Після кривавих подій в ніч на 30 листопада влада крок за кроком змушує опозицію грати за своїми правилами. Дивіться, вимога євроінтеграції відійшла на -надцяте місце, усі тішимося з символічного "самогубства" Леніна, немов за цим сьогодні в Києві зібралися сотні тисяч людей. Поступово протест переводиться в ідеологічну площину протистояння по лінії Схід – Захід».

На думку політолога, це робиться свідомо, бо саме в такій матриці Янукович чується найбільш впевнено, вона дає йому можливість максимально мобілізувати власний електорат і заявити, що за протестами в Києві стоять одні бандерівці.

«Свобода» своїми діями профанує протест, зводить його до маргінальних, ви вже вибачайте - люмпенських вимог, і грає на користь влади» - переконаний Ігор Балинський.

До слова, голова Харківської обласної держадміністрації  Михайло Добкін вже відреагував. Він оголосив, що починає збір коштів на його відновлення. "Завтра відкриваю рахунок для відновлення пам'ятника Леніну в Києві. Внесу на рахунок 50000 грн. Усі, хто зневажає вуєк за їх тупізм, приєднуйтеся", – написав у своєму Twitter Михайло Добкін.

Своєю чергою київська міліція визначила, що знесення невідомими особами у центрі Києва пам’ятника Володимиру Леніну підпадає під кваліфікацію статті 294 Кримінального кодексу України − масові заворушення. І відкрила кримінальне провадження по цій справі.  

Нагадаємо, минулої неділі мітингувальники вже пробували «звалити вождя пролетаріату»,однак  пам’ятник відбив «Беркут».

 

 

 

comments powered by HyperComments