Львівські театри зберуть гроші на ліки та адвокатів постраждалим від «зачистки» на Євромайдані в Києві

Катерина Поліщук  |  Четвер, 5 грудня 2013, 16:13
Цього тижня всі муніципальні львівські театри дадуть низку благочинних вистав. Всі гроші з квитків театрали передадуть на медичну допомогу та правову підтримку затриманим та постраждалим мітингувальникам, яких «зачистили» на Євромайдані.
Львівські театри зберуть гроші на ліки та адвокатів постраждалим від «зачистки» на Євромайдані  в Києві

«З тих чи інших причин ми не можемо зараз бути у Києві, але наша присутність тут надихає і є великою підтримкою для наших близьких, киян і представників інших міст України. 30 листопада та 1 грудня цього року у Києві відбулась масакра – загони «Беркуту» розігнали і покалічили сотні мирних людей. Десятки з них знаходяться під слідством, десятки зникли і їх розшукують. Ми закликаємо Вас, львів’ян, допомогти людям, які постраждали від брутального розгону Євромайдану», - пише Ірина Подоляк, начальник управління культури Львівської міської ради на своїй сторінці у  facebook.

Під час цієї гуманітарної акції «Культура за права людини» усі муніципальні установи культури Львова дадуть низку благочинних вистав, де львів’яни зможуть особисто підтримати постраждалих «через культуру». Адже усі зібрані з продажу квитків кошти підуть виключно на забезпечення медичної та правової допомоги тим, хто постраждав у кривавій «зачистці» людей, які в конституційний спосіб висловили своє бачення розвитку країни.

«Завтра на їх місці можемо бути ми з вами. Це не питання любові чи не любові до мистецтва – це наша людська постава, наша честь і наша солідарність. Станьмо поряд, плече в плече», - резюмує Ірина Подоляк.

Квитки на вистави, гроші з яких підуть на підтримку постраждалих на євромайдані, можна купити в касах або на сайтах театрів. Нагадаємо, схожу акцію нещодавно оголосив львівський фестиваль  «Jazz Bez...».

Натомість, дирекція Львівського театру опери і балету ім. Соломії Крушельницької вирішила, що підтримає мітингувальників «лише високим мистецтвом». Директор оперного театру, львівський регіонал Тадей Едер жертвувати частину виручки з вистав не готовий. Натомість він готовий безкоштовно впускати на вистави учасників Євромайдану у Львові.  Аналогічно допомагатиме Євромайдану  Львівська обласна філармонія.

Благочинні вистави відбуватимуться за наступним графіком:

П’ятниця  6 грудня 2013 року

Львівський академічний молодіжний театр імені Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса,3, тел. +38 (032) 272-49-14 , http://www.kurbas.lviv.ua/)

19:00 год. – вистава «Театр злочину»

Субота 7 грудня 2013 року

Львівський академічний духовний театр «Воскресіння» (пл. Григоренка,5, тел.+38 (032) 261-63-10 http://www.voskresinnia.eu)

18:00 год. - вистава «Весела Корчма» за Шолом-Алейхемом

Неділя 8 грудня 2013 року

Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (вул. Фредра, 6, тел. +38 (032) 261-31-25 ,http://www.puppet.lviv.ua)

14:00 год. - вистава «Веселі ведмежата»

Львівський будинок органної та камерної музики (вул. С. Бандери, 10, тел. +38 (032) 272-39-53)

17:00 год. - концертна програма «Порив Душі» за участі солістів Будинку органної та камерної музики

Львівський драматичний театр імені Лесі Українки (вул. Городоцька, 36, тел. +38 (032) 233-31-88, http://ldt-ukrainky.lviv.ua)

18:00 год. - вистава «Євангеліє від Юди» за мотивами драматичної поеми «На полі крові» Лесі Українки.

Львівський академічний молодіжний театр імені Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса,3, тел. +38 (032) 272-49-14 , http://www.kurbas.lviv.ua/)

19:00 год. - вистава «Амнезія, або Маленькі подружні злочини» -

Перший український театр для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка,11, тел.+38 (032) 272-68-41, http://www.nashteatr.lviv.ua)

19:00 год. - вистава «Оскар…» за Еріком – Еманнюелем Шміттом

 

 

  

comments powered by HyperComments