На час революції львівська влада заборонила продаж алкоголю та пива в центрі міста

Катерина Поліщук  |  Середа, 4 грудня 2013, 15:32
З 3 по 8 грудня магазинам, кафе та ресторанам Львова, які розташовані в центральній частині міста, тимчасово заборонили продаж алкоголю та пива. Відповідне рішення прийняв Львівський міськвиконком.
На час революції львівська влада заборонила продаж алкоголю та пива  в центрі міста

Заборона стосується всіх об’єктів торгівлі та закладів ресторанного господарства у центральній частині міста, обмеженій вул. І. Франка, Підвальною, Торговою, просп. Чорновола, вул. Зерновою, Куліша, Городоцькою, Огієнка, Листопадового Чину, Крушельницької, Словацького, Стефаника, Грушевського та Герцена. Термін заборони – з 3 до 8 грудня.

Як пояснила Ірина Кулинич, директор департаменту економічної політики Львівської міської ради, це не категорична заборона, а  радше прохання до підприємців таким чином висловити свою підтримку євроінтеграційних процесів та Євромайдану у Львові.  Мовляв, трапляються випадки присутності нетверезої молоді на  мітингах та зібраннях, тож ця акція спрямована на забезпечення  громадського порядку та безпеки всіх членів мирних зібрань.

«Ми будемо звертатись до суб’єктів господарювання, щоб вони на цих декілька днів долучалися до акції, обмежили і повністю не продавали алкоголь, слабоалкогольні напої та пиво в центральній частині міста. Щоб, насамперед, зберігати громадський порядок, і для того, щоб показати, що Львів – це дійсно культурна столиця, яка не тільки говорить про євростандарти, але і дотримується їх», - каже Ірина Кулинич. 

Відтак, чиновниця просить відразу піддавати громадському осуду заклади та осіб, які продають чи купують алкоголь і потім з ним ідуть на мирні  акції.  

comments powered by HyperComments