Оперний співак Володимир Гришко скасував концерт у Львові через погрози Євромайдану

Катерина Поліщук  |  Середа, 4 грудня 2013, 12:47
Відомий український оперний співак Володимир Гришко так і не заспівав вчора у Львівській обласній філармонії. Організатори концерту«Il Canto» Ιtalian Τenors, який мав відбутись 3 грудня 2013 року, офіційно відмінили виступ. Це сталось після відкритого звернення Євромайдану у Львові до оперного співака, в якому його учасники заявили, що їм «неприємно перебувати на одному гектарі» з людиною, яка «підтримала гальмування євроінтеграції» та відкрито підтримує Віктора Януковича.
Оперний співак Володимир Гришко скасував концерт у Львові через погрози Євромайдану

Звернення до Володимира Гришка з’явилось у вівторок зранку на офіційній сторінці Євромайдан Львів у facebook.  Активісти написали, що цінують талант та захоплюються піснями співака, але: «Львів’янам, які вийшли на майдан протестувати проти свавілля влади та ганебної відмови від євроінтеграції, неприємно, що Ви відкрито підтримуєте Віктора Януковича. Нещодавно виступаючи перед зігнаним та проплаченим «антиєвромайданом» у Києві, ви назвали тамтешню сцену святою. А також підтримали гальмування євроінтеграції. Тому, вибачайте, але нам неприємно перебувати з Вами на одному гектарі. Будьте ласкаві, перенесіть свій виступ до Межигір’я або Кремля”.

Законність своєї вимоги протестувальники обґрунтували тим. що приміщення Львівської обласної філармонії належить громаді Львівщини, тож вона має право визначати, хто там виступатиме.

Кілька годин опісля стало відомо, що організатори скасували концерт. На сайті  Львіської обласної філармонії з'явилось офіційне повідомлення про те, що концерт «Il Canto» Ιtalian Τenors, за участі народного артиста України – Володимира Гришка та володаря Ι-премії вокалістів у Лондоні 2013 р. – Ростислава Кушина, - скасований. І замість того, щоб послухати класику, лірику, поп і шансон, львівські меломани  можуть повернути собі  гроші за квитки.

Довідка:

Володимир Гришко (нар. 28 липня 1960 у Києві) — співак та громадсько-політичний діяч, пауерліфтер. Народний артист України (1996), кавалер Ордену князя Ярослава Мудрого V ст. (2005) та Ордену Святого князя Володимира III ступеня.

Музична кар'єра:

З семи років співав у хорі «Щедрик-ведрик, дайте вареник». Закінчив Київське музичне училище ім. Р.Глієра. В 1989 р. закінчив Київську консерваторію як вокаліст (клас В.Тимохіна) та поступає до аспірантури при консерваторії. В 1990 р., ще аспірантом НМАУ отримав звання Заслуженого артиста України. Активно виступав на міжнародних конкурсах: 1988 р. — Республіканський конкурс вокалістів ім. М.Лисенка (м. Київ, I премія); 1989 р. — Міжнародний конкурс оперних співаків (м. Марсель, III премія), Всесоюзний конкурс вокалістів ім. М.Глінки (м. Рига, II премія), Міжнародний конкурс вокалістів ім. Ф.Віньяса (м. Барселона, спец. приз Пласідо Домінґо та звання «Найкращий тенор», ґран-прі); 1990 — Міжнародний конкурс вокалістів (м. Тулуза, ґран-прі).

З 1990 р. В.Гришко — соліст Національної опери. З 1996 р. — соліст Метрополітен-опера (Нью-Йорк) та Маріїнського театру (Санкт-Петербурґ) за контрактом. В 2001 р. став Лауреатом Національної премії України ім. Т.Шевченка.

Політична кар'єра:

З приходом до влади В.Ющенка В.Гришко розпочинає свою політичну кар'єру. В лютому 2005 р. стає радником Президента України з культурних питань, з лютого по жовтень 2006  р. — заступник керівника Головної служби гуманітарної політики. В березні 2006 р. балотувався до Верховної Ради за списками блоку «Наша Україна» (№ 127), проте до ВР не потрапив.

У 2009 р. став радником кандидата в президенти Віктора Януковича.

Разом із захопленням політичною кар’єрою та шоу-бізнесом музикант поступово припинив стежити за своїм мистецьким рівнем, котрий на початках був справді високим. Плюсові фонограми, більш чи менш дешеві ефекти і примітивний репертуар поступово стають характерними ознаками його розрекламованих шоу. Одне із них львів’яни мали нагоду спостерігати кілька років тому в Опері: тоді, як з’ясувалося, під фонограму виступав цілий оркестр.

Гришко охоче з’являється на телеекранах. Часто демонструє свій розкішний будинок і колекцію старих автомобілів, старанно виконує ролі дбайливого батька і наставника цілого покоління нових “зірок”, не відмовляється від участі в реаліті-шоу.

 

 

comments powered by HyperComments