На львівському Євромайдані помолилися за Україну та весь народ (ФОТО, ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  Неділя, 1 грудня 2013, 23:52
Сьогодні на львівському Євромайдані відбувся екуменічний молебень, який зібрав за різними даними 20-30 тис. людей. За Україну та весь народ спільно помолились священики різних конфесій. Очолив молитву Преосвященний владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ.
На львівському Євромайдані помолилися за Україну та весь народ (ФОТО, ВІДЕО)

Прийшли помолитися на Євромайдан у Львові люди переважно старшого віку, які тримали в руках українські прапори та символіку ЄС.

Згодом у своїй проповіді владика Венедикт  передав львів’янам слова підтримки від патріарха Святослава (Шевчука).

«Він звернувся до всього українського народу висловлюючи свою біль щодо того, що сталося вночі. Наша церква є, була і буде з народом. Ми є з вами. Для нас дуже важливо зрозуміти, що ми можемо разом. Як ми співаємо у пісні – в єдності сила народу. Боже нам єдність подай!», - зазначив владика Венедикт.

Євромайдан у Львові

За його словами, Бог у своєму провидінні давно бачив нашу країну процвітаючою.

«Країною, яка не йде до когось, але є разом із кимось. Країну, яка стає взірцем побожності, християнства. Тому сьогоднішній день нехай буде для нас знаком сили, який ми маємо разом і що ми можемо разом досягнути. Нехай Бог нам допоможе у наших стараннях, а ми не зупиняймося! Бо в нашого народу є така здатність, що ми все хочемо вже і одразу. Треба витривалості», - сказав він.

Також, як зауважив владика Венедикт, сьогодні не варто говорити, що Помаранчева революція була непотрібною. За його словами, це був крок, завдяки якому народ відчув, що він щось може змінити.

«Але напевно тоді ми зупинилися. Сьогоднішні наші зусилля це є кроки і ми ніколи не вправі зупинятися. Але маємо пам’ятати і про Господа. Напевно ще одна з наших трудностей, що ми стараємось все здобувати самі. Але чи ми знаємо що краще? Які кроки і які рішення? Тому молімося, щоб Господь просвітив наш розум, щоби наші намагання ставати сильною державою увінчались успіхом!», - закликав владика Венедикт.

У свою чергу Митрополит Львівський УАПЦ владика Макарій (Малетич) сказав, що Бог нас покликав до єдності і правди, тож якщо влада не хоче пускати автобуси на Київ, то підемо пішки, а він сам готовий йти попереду колони. Ці слова присутні на Євромайдані зустріли аплодисментами та радісними вигуками. Не менш схвальні вигуки викликав його заклик до Української церкви Московського патріархату від'єднатися від Росії, а православним - об'єднатися в Єдину Поміcну Церкву. У такому випадку, за його словами, це буде поразка Кремля.

На завершення учасники віча разом заспівали українському народу «Многая літа». Також священники різних конфесій запропонувало проводити молебень на майдані щоранку і щовечора.

comments powered by HyperComments