«Живому Євроланцюгу Україна-Європа» бракує активістів у Рівненській та Житомирській областях

Катерина Поліщук  |  Четвер, 28 листопада 2013, 15:48
В п’ятницю 29 листопада 2013 року о 12 годині в Україні постане «Живий Євроланцюг Україна-Європа». Акція триватиме годину і має на меті поєднати у живий ланцюг понад півмільйона людей. Зараз організатори "Живого Євроланцюга Україна-Європа» шукають активістів у Рівненській та Житомирській областях. Про це оголосила зі сцени Євромайдану у Львові ведуча Софія Федина. Попри це зупиняти формування символічного єднання столиці України з кордоном з Євросоюзу – ніхто не збирається.
«Живому Євроланцюгу Україна-Європа» бракує активістів у Рівненській та Житомирській областях

На сторінці у Facebook «Живий Євроланцюг Україна-Європа» організатори вже оголосили контакти координаторів, маршрут, час та місця збору учасників. Наразі тривають переговори з Державтоінпецією про забезпечення безпечного формування живого ланцюга на дорогах та пошук автобусів для транспортування людей у віддалені точки маршруту.

«Сьогодні в нас немає проблем зі збором людей на ділянці від митного переходу Шегині- Медика (Львівська обл.) до м. Корця ( Рівненська обл.,). В Києві теж все добре. Тривають останні приготування та погодження маршруту з ДАІ. Досі проблемними ділянками залишаються міста Житомир та Новогорад-Волинський, шукаємо координаторів», - каже Олександр Пахальчук, координатор акції на загальноукраїнському рівні.

Зважаючи на те, що акція почнеться завтра о 12:00 і триватиме лише годину – організатори просять всіх, хто їде до Києва на Євромайдан, зупинитись і взяти участь у живому ланцюзі, а тоді вже їхати далі.

Щодо Львова, то тут ситуація одна з найкращих. Організатори оголосили остаточний маршрут, час та точки збору учасників. Як розповіла координатор живого ланцюга по Львову Олена Стець зараз триває активна підготовка акції та узгодження дій з Державтоінспекцією та пошук автобусів для того. щоб вивозити людей на проблемні ділянки на Київській трасі.

«Живий ланцюг проходитиме в основному по тротуарі. Тому заважати дорожньому рухові ми б не мали. Однак ми все-таки повідомляємо ДАІ про маршрут. Щоб убезпечити учасників. Також ведемо переговори з перевізниками про автобуси, які б могли завести людей на проблемні ділянки в області. В цьому нам допомагає обласна рада», - резюмує Олена Стець.

Нагадаємо, збір учасників у Львові відбудеться за годину до проведення акції, тобто в 11:00. Маршрут живого ланцюга у Львові проходить від Галицького перехрестя (вул. Хмельницького, 212) до ТЦ «Метро» ( вул. Городоцька, 300) по таких вулицях Б. Хмельницького - Липинського - Проспект Чорновола - Вул Городоцька.

Організатори учасники мають зібратись у таких точках: Галицьке перехрестя (ТВД «Весна-Захід, вул. Хмельницького, 212), АС-2, Шевченківська райадміністрація ( вул. Чорновола, 3), будівля Оперного театру, сцена Євромайдану Львів ( пр. Свободи), площа перед головним корпусом ЛНУ ім. І. Франка ( вул. Університецька), площа перед пам’ятником Степана Бандери ( пл. Кропивницького), зупинка Мотозавод ( перехрестя вул. Виговського та Городоцької), зупинка ТЦ «Метро» ( вул. Городоцька 300)

comments powered by HyperComments