Борис Потятиник про євроінтеграцію: „Нічого ще не втрачено!”

Наталі Істоміна  |  Середа, 27 листопада 2013, 00:45
У рамках дискусії „Якість регіональної журналістики: недостатня кваліфікація, зухвале нехтування стандартами чи виконання волі власників ЗМІ?” Борис Потятиник розповів про те, як львівські медіа висвітлюють тему Євромайдану.
Борис Потятиник про євроінтеграцію: „Нічого ще не втрачено!”

    Борис Потятиник, доктор філологічних наук, професор кафедри нових медій факультету журналістики ЛНУ ім. І. Франка. Борис Володимирович - автор таких видань, як „Тоталітарна журналістика”, „Екологія ноосфери”, „Медіа: ключі до розуміння” та „Інтернет-журналістика”. Професор очолює редколегію „Медіакритики”, а також є членом редколегії часопису „Explorations in Media Ecology”.

    Борис Володимирович розповів, що спостерігав за формуванням Євромайдану. „Незалежно від напрямку ресурсу, всі інтенсивно і об’єктивно висвітлюють формування Євромайдану у Львові. Починаючи від учора і в даний час також. Мої враження позитивні від цього. Це означає, що зі стандартами у журналістиці все не є так погано” – зазначив професор.

    Борис Потятиник розповів, що студентам, які зараз сидять за партами, приблизно 20 років. „У 2004 році під час помаранчевого майдану їм було близько 10-11 рр. Тобто, це покоління, яке було тоді дуже мале. Зараз воно має унікальний шанс займатися в сенсі громадянського суспільства не тільки стовпчиками на хідниках, але масштабнішими речами. Студенти до цього активно долучилися, хоча деякі ВУЗи заборонили їм виходити в місто. Це не стосується ЛНУ ім. І. Франка і УКУ, а також деяких інших університетів” – вважає професор.

    „Я би не був такий песимістичний, щодо подій, які відбуваються як дехто із моїх колег. Наприклад, Грицак, який вважає, що програно і треба прийняти те, що є . Нічого ще не програно! Не програно, навіть  тому в сенсі, що молодь, яка зараз є у львівських ВУЗах (а це величезна кількість людей) має унікальний громадянський досвід” – резюмував Борис Володимирович.

    Науковець зазначив, що події великою мірою формувалися у соціальних мережах, проте новинні веб-сайти дуже добре працюють у цьому напрямку.

Фото: newmedia.blox.ua

comments powered by HyperComments