Районні та обласні депутати Львівщини вимагають від Президента підписати Угоду про асоціацію ЄС та України

Катерина Поліщук  |  Вівторок, 26 листопада 2013, 18:01
Депутати районних рад Львівщини зібрались на мітинг під обласною радою у Львові, щоб наочно продемонструвати прагнення громад вступити в Об’єднану Європу. Райці вже ухвалили рішення про підтримку євроінтеграційного курсу України на місцях і тепер вимагають аналогічного рішення від Львівської облради. Обласні депутати «за».
Районні та обласні депутати Львівщини  вимагають від Президента підписати Угоду про асоціацію ЄС та України

Близько двохсот представників районних рад Львівщини приїхали сьогодні під стіни Львівської обласної ради з плакатами за відновлення євронтеграційного курсу України.

«Тут знаходяться представники районних і міських рад всіх районів Львівської області. Ми хочемо, щоб Львівська обласна рада підтримала рішення про євроінтеграцію. Місцеві ради це вже зробили», - зазначив Андрій, один з організаторів пікету.

Для підсилення ефекту євроінтеграційні гасла райці кричали під бій барабанів.

Щоправда  тиснути на обласних депутатів не довелося. Адже сьогодні на черговому засіданні Львівської обласної ради розглядалося лише це питання і результат гололосування був цілком  прогнозований. Після невеликих виступів керівників фракцій депутати 69-ти голосами «за» прийняли офіційне звернення до Президента, Голови ВРУ, місцевих рад та керівників держав ЄС.

При цьому у своєму зверненні Львівська обласна рада в першу чергу підтримала Резолюцію народного віча "За європейську Україну!", яку прийняли 24 листопада у Києві.  А також  поставила перед  Президентом  і головою ВРУ вимогу підписати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 року та відправити у відставку Прем’єр-міністра Миколу Азарова вкупі з Кабінетом міністрів України.  А також  депутати попросили країни Європейського Союзу підписати та ратифікувати Угоду про асоціацію ЄС та України.

По завершенні засідання сесії депутати зі стрічками з національною символікою та ЄС під  бій барабанів урочисто  рушили до Євромайдану у Львові. 

Фото: Валерій Шмаков, Відео з сайту "Гал-інфо"

comments powered by HyperComments