Під свист натовпу Михальчишина прогнали з Євромайдану у Львові (ФОТО, ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  Неділя, 24 листопада 2013, 18:32
Сьогодні, під час мітингу на львівському Євромайдані, який зібрав близько 25 тисяч осіб, сталася сутичка між студентами та представниками ВО «Свобода», в ході якої народного депутата Юрія Михальчишина організатори вигнали зі сцени. Про це з місця події повідомив кореспондент «Справжньої варти».
Під свист натовпу Михальчишина прогнали з Євромайдану у Львові (ФОТО, ВІДЕО)

Так, під час мітингу ведучі неодноразово зазначали, що даний захід проходить без жодної партійної символіки та не є політичним. Тож просили всіх політиків зійти зі сцени, на що Михальчишин ніяк не відреагував.

А коли ведуча мітингу Софія Федина оголосила виступ народного депутата Юрія Михальчишина,  хтось із натовпу голосно викрикнув "Ганьба!", що мабуть роздратувало нардепа.

"Хто кричить мені "Ганьба!", товариство? Що відбувається?", - звернувся до учасників мітингу  Михальчишин.

Як зазначив Михальчишин, зараз в Києві на Майдані події вступають у вирішальну стадію. Зокрема, за його словами, зараз там надзвичайно напружена ситуація і влада готує силовий варіант вирішення проблеми.

"Донецкіє" збирають кілька тисяч "тітушок". По тривозі піднято спецназ внутрішніх військ - полки "Барс", "Ягуар", "Гепард", "Тигр" і елітний полк "Омега". В нас у Львові невідомо хто не дає мені виступити на мітингу", - сказав нардеп.

Також, як повідомив свободівець, буквально за декілька хвилин він має виїжджати у Київ, де за його словами готуються "другі Крути", при цьому назвавши Помаранчеву революцію "дискотекою".

"Ми їдемо у Київ не на  дискотеку, як було на помаранчевому Майдані, чи єврокарнавал. Прямо зараз звідси, я зі своїми хлопцями їдемо на другі  Крути", - констатував він.

За словами Михальчишина, на сцені йому не хотіли давати слова, кажучи що його виступ надто радикальний. Проте, одразу після цього у ході своєї промови він назвав студентів «сопляками, які хочуть зрадити революцію».

"Нам сьогодні закидають, що ми вносимо політику. Скажіть, чи може бути революція без поілтики? Ми сьогодні боремось за краще майбутнє і не мені вас переконувати в Європейському виборі. Наша мета зараз - українська Україна в Європі. А для цього потрібні конкретні кроки вже до четверга. Четвер - це точка відліку, коли стане зрозуміло, чи наш майдан перемагає чи ні. В четвер у Вільнюсі президент Янукович буде присутній із лідерами опозиції, але до Четверга повинні встояти майдани. Якщо стане зрозуміло, що Янукович не їде до Вільнюса, це означатиме, що в нього вже є угода з Путіним. Це означатиме, що Україна стане окупованою без війни. Можу пообіцяти вам тільки одне - ми не відступимо ніколи, ми вас не зрадимо і ми не повторимо помилок помраранчевих вождів. Ось ці сопляки зараз на сцені хочуть зрадити революцію", - сказав Михальчишин.

В цей час декілька свободівців спробували заблокувати вхід на сцену, аби ніхто не перешкодив їхньому лідеру виступити. Тож одні люди скандували "Ганьба!", а свободівці у свою чергу -  "Михальчишин, виступай".

В результаті ведуча мітингу попросила Юрія Михальчишина залишити сцену, бо ніхто, за її словами не має права ображати студентів, які першими у Львові розпочали Євромайдан без жодної підтримки з боку політичних партій. Тож народний депутат все ж зійшов зі сцени у супроводі прихильників та працівників міліції. Все це супроводжувалося свистом та обуреними вигуками натовпу. 

Згодом нардеп зі своїм супроводом попрямували в бік статуї Матері Божої, де сталася словесна перепалка між "свободівцями"  та львівськими журналістами, яких прихильники Михальчишина обізвали заангажованими.

Фото: Павло Паламарчук. Відео: News 24,  Валерій Шмаков та користувачі Зентропа Україна і viter siryj.

comments powered by HyperComments