Львівська міська та обласна ради готуються відправляти людей на Євромайдан. Губернатор - проти!

Катерина Поліщук  |  П'ятниця, 22 листопада 2013, 15:49
Мер Львова Андрій Садовий закликав мешканців міста на сьогоднішній мітинг біля пам'ятника Шевченку на 19:00 та скликав депутатів на позачергову сесію для ухвалення офіційної позиції Львова. Голова Львівської обласної ради Петро Колодій вже організував Координаційний штаб Євромайдану та скликав голів районних рад на перше засідання. Натомість, ставленик президента України, голова Львівської облдержадміністрації, Олег Сало закликав мешканців Львівщини не виходити на акції протесту.
Львівська міська та обласна ради готуються відправляти людей на Євромайдан. Губернатор  - проти!

Міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook  закликав мешканців брати прапори України та ЄС і прийти сьогодні о 19:00  на мітинг з захисту євроінтеграції  біля пам’ятника Шевченку.

«Дякую студентським організаціям Львова, які взяли ініціативу в свої руки. Закликаю львів’ян прийти. Вітаються прапори України та ЄС. Сьогодні захист державного курсу на євроінтеграцію – прямий обов’язок кожного громадянина України. Кожного! Лише потужна громадська мобілізація зробить відмову від європейського курсу НЕМОЖЛИВОЮ! Інакше – знову наражаємо країну на Голодомор, репресії і деградацію. Слава Україні!» - наголосив Андрій Садовий.

Також мер Львова повідомив, що сьогодні о 16:00 відбудеться позачергова сесія міськради, де планується ухвалення офіційної позиції Львова та координування наступних дій міської влади.

 Аналогічну позицію висловив голова Львівської обласної ради Петро Колодій. який вже створив координаційну раду та штаб з організації Євромайдану: «Обласна рада, яка представляє інтереси громади Львівщини, зобов'язана максимально сприяти тим процесам, що відбуваються в суспільстві. Ми створимо Координаційний штаб, який буде організовувати групи для виїзду на Євромайдан у Київ»

Голова обласної ради дав доручення запросити на засідання Координаційної ради голів районних рад. «Наші дії мають бути максимально скоординовані. Ради – обласна, районні – мають відіграти в цьому процесі вирішальну роль!», – резюмував Петро Колодій.

Натомість голова ЛОДА Олег Сало, якого нещодавно призначив Президент, заявив журналістам на брифінгу, що закликає людей не виходити на вулиці і що всі відповіді щодо євроінтеграції вони почують у передачі Савіка Шустера. При цьому губернатор запевнив - вступ України у Європейський Союз не відміняється, а переноситься на деякий час і десь за півроку Україна знову подаватиме заявку на вступ до Асоціації.

 

 

comments powered by HyperComments