Ярослава Мельник відвідала Львівську політехніку

Наталі Істоміна  |  П'ятниця, 22 листопада 2013, 10:24
Ярослава Мельник, ректор Українського вільного університету (м. Мюнхен), нещодавно відвідала НУ „Львівська політехніка”. Гостями події стали викладачі ЛНУ ім. Івана Франка, Українського католицького університету та інших навчальних закладів, з якими співпрацює УВУ.
Ярослава Мельник відвідала Львівську політехніку

    Український вільний університет – приватний навчальний заклад, заснований 17 січня 1921 року. Ініціаторами його заснування у свій час стали українські викладачі університетів Австро-Угорської і Російської імперій, Союз письменників і журналістів, а також студенти, які опинилися в еміграції. Університет приймає на навчання студентів, які вже мають базову підготовку, тобто на магістерські і докторантські програми. Основна місія університету у прокладені своєрідного наукового шляху між діаспорою і Україною.

    Ірина Ключковська, директор Міжнародного інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» під час зустрічі наголосила на винятковій ролі теперішнього ректора в історії УВУ. „За час існування УВУ університет очолювали 24 ректори –  чоловіки. У складний час, у час відсутності фінансової підтримки як з боку Німеччини, так і з боку України, відповідальність керувати університетом лягла на плечі 25-го ректора – жінки. Ним стала Ярослава Мельник” – зазначила директор.

   Ректор УВУ розповіла про історію університету, його злети і падіння і про славних випускників. Ними, зокрема, стали мисткиня Емма Андрієвська, балерина Оксана Вілкул, президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт та багато інших. Ярослава Мельник також зазначила, що в університеті виконуються переклади на німецьку мову поезій Шевченка, Лесі Українки, творів інших класиків української літератури і сучасних авторів.

    Михайло Присяжний, декан факультету журналістики, наголосив на тому, наскільки велике значення має співпраця УВУ з ЛНУ ім. Івана Франка. З невеликими промовами також виступили директор Інституту гуманітарних та соціальних наук Ярина Турчин та проректор Українського католицького університету Юрій Логуш.

Фото: www.wz.lviv.ua

comments powered by HyperComments