У Львові та Луцьку люди виходять на майдан (ФОТО, ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 22 листопада 2013, 01:17
На даний момент біля пам'ятника Тарасові Шевченку у Львові зібралося декілька десятків студентів та інших небайдужих громадян аби висловити протест проти рішення Кабміну призупинити підготовку до підписання Угоди з ЄС. За повідомленням користувачів Фейсбуку, ряди протестувальників поповнюються. Тих, хто планує долучитися, активісти просять приносити з собою карімати і теплий одяг.
У Львові та Луцьку люди виходять на майдан (ФОТО, ВІДЕО)

Також, як повідомив на своїй сторінці в Фейсбук Ігор Гузь, у Луцьку теж розпочався свій Євромайдан. Зокрема до людей, які стоять на головній площі міста з прапорами Євросоюзу вже приєдналися депутати міської та обласної ради і журналісти.

Фото: Ігор Гудзь

Заклики виходити на майдани міст та протестувати проти припинення курсу на євроінтеграцію активно поширюються у соцмережах.

"Настав момент рухатися вперед! Закликаємо всіх, кому небайдужа власна доля, вийти в неділю 24 листопада на вулицю і дати належну відповідь діяльності влади. Зустрічаємося о 12-й год, біля пам'ятнику Шевченку на проспекті Свободи. Чудовий день для революції, друзі!  Чудовий день для змін!", - сказано у одній з груп соцмережі Вконтакті.

Довідка:

Нагадаємо, вчора, 21 листопада, уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС. Верховна Рада не підтримала жоден із 6 законопроектів щодо виїзду ув'язнених для лікування за кордон.

У свою чергу місія Європарламенту у складі екс-президентів Пета Кокса та Олександра Квасьнєвського висловили глибоке розчарування рішенням уряду України відкласти підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Водночас, представники Європарламенту закликали президента Януковича дотриматися своїх обіцянок щодо закону про лікування ув'язнених за кордоном.

При цьому, представники місії ЄП закликали Брюссель запевнити громадян України у тому, що двері Європи для них не зачиняються.

Фото, відео: Петро Волинський, Ігор ГудзьLyana Mytsko

comments powered by HyperComments