Юрій Ситник оприлюднив рейтинг охлократії в Галичині

Наталі Істоміна  |  Четвер, 21 листопада 2013, 00:07
Юрій Ситник оприлюднив рейтинг охлократії в Галичині під час нещодавньої прес-конференції. У цей рейтинг потрапили депутати Львівської обласної ради та партія „Самопоміч”.
Юрій Ситник оприлюднив рейтинг охлократії в Галичині

    Сам термін „охлократія” громадський діяч пояснив наступним чином: „це влада суспільно-політичних груп, що у реальній політиці керуються популістськими ідеологемами, апелюють до підсвідомості населення”. Юрій Ситник вважає, що події, які відбуваються в Україні підпадають під цю характеристику.

    Рейтинг охлократії, на думку Юрія Ситника, очолює тема євроінтеграції України. Блогер вважає, що асоціація з Європою при нинішній системі влади – незрозуміла форма співпраці. Сам процес обговорення потенційної євроінтеграції – це не що інше, як відволікання суспільної уваги від нагальних державних проблем.

    Друге місце громадський діяч присвятив темі сланцевого газу. На його думку, прибуток від продажу цього газу не покриє витрат для видобутку. Саме тому, на його думку дискусії навколо цієї теми марні.

    Надмірну демагогію блогер вбачає в обговоренні теми недостатності фінансування. У цьому випадку п.Юрій має на увазі кредити. „Всі кредити потрібно віддавати. Гроші ніхто не дарує. Віддавати потрібно буде із соціальних програм і пенсій” – переконує Юрій Ситник.

    Четверте місце у рейтингу галицької охлократії громадський діяч відвів акціям „Вставай Україно” та „Юлі волю!”. Акцію „Вставай Україно” блогер охарактеризував як поганий самопіар. На його думку вона провалилася через те, що люди відчували фальш і тому не підтримали її.  Щодо акції  „Юлі волю!”, то тут блогер зацитував Юрія Нагорного: „За яку політичну тезу сидить Тимошенко, щоб вважати її політичним в’язнем?” „Чим гірші інші політв’язні? Чому акцентують увагу на одній людині, яка, насправді, сидить за гроші і за те, що її боїться Янукович” – дивується Юрій Ситник.

    Виявом охлократії на місцевому рівні громадський діяч вважає організацію „Самопоміч”, яка перетворилася у політичну партію.

    Хотілося б додати свою суб’єктивну авторську думку щодо першого пункту рейтингу – теми євроінтеграції. Тут, очевидно, відбувається підміна понять. Безумовно, входження України в Європу не буде легким і безболісним. Виникнуть проблеми, яких не було б, якби Україна не претендувала на законне місце у Європі. Проте, на думку інтелігенції, інтелектуалів та висококваліфікованих фахівців із різних сфер – це єдиний шлях до світлого майбутнього. Тому, винесення цієї теми у рейтинг охлократії – рішення доволі спірне.

Фото: zik.ua

comments powered by HyperComments