«Роман з камерою» від школи фотографії імені Дієго Марадони

Оля Юречко  |  Середа, 20 листопада 2013, 11:25
Хто не знає, що Дієго Марадона насправді нереалізований фотограф, який, одначе, надихає на творчість саме у контексті фото,тому варто завітати на виставку від учнів школи фотографії, що носить ім'я відомого футболіста. Експозицію з концептуальних знімків від учнів фотошколи, об'єднаних назвою та ідеєю «Роман із камерою» презентували вчора у кав'ярні Леваковського.
«Роман з камерою» від школи фотографії імені Дієго Марадони

   «Виставка об’єднує набуті учнями знання про мистецьку фотографію, їхнє бачення художнього вирішення композиції, світла, сюжету, емоції. Експозиція просякнута романтичним настроями фотографів-початківців, що розпочали свій «роман з камерою», – відзначають організатори виставки. Для пересічного ж глядача відкриваються «дорослі» фото різного характеру: еротичні, скромні, ідейні та позаконцептуальні, чорно-білі і «стримано» кольорові. Усіх їх важко об’єднати в єдину тему і це не дивно, адже роботи понад 20 фотохудожників представлені на виставці. Єдине, що важко заперечити –  що у кожного з них і справді свій «роман з камерою»: у когось цнотливий, у когось відвертий, у одного буденний, у іншого святковий. Та саме такою – антидогматичною і ліберальною є школа фотографії імені Дієго Марадони.

   Така дивна назва, на справді, має своє логічне пояснення. За словами організаторів, натхнення для вибору назви дала легенда, за якою маленький аргентинський хлопчик Дієго мріяв фотографувати, однак не мав грошей на фотокамеру: «Тому він і пішов грати у футбол, аби заробити собі на фотоапарат. Геній Марадони знайшов себе у футболі, а його місце у фотографії, наразі, вільне. Мета школи – бути у фотосправі такими ж, як Дієго у футболі».

   Нині у школі, яка функціонує вже 2 роки, працює 12 викладачів. Усі вони мають різні підходи до фотосправи, різні техніки, однак це дає змогу, як відзначають учні, пізнавати усі різноманіття мистецтва і фотографія, а отже, віднаходити саме своє бачення і свій стиль.

 

comments powered by HyperComments