Два мери поглянули на «Львів очима молоді»

Оля Юречко  |  Середа, 20 листопада 2013, 10:46
«Львів очима молоді» – виставка картин під такою назвою відкрилась вчора у невластивому для мистецьких подій місці – Юнікредитбанку на площі Міцкевича. Однак молодь Львова презентувала тут не лише свої твори, але й нового студентського мера – Богдана Зятика, привітати якого на виставку завітав навіть міський голова.
Два мери поглянули на «Львів очима молоді»

    «Сьогодні ми віддаємо місто в управління студентів, – відзначив Андрій Садовий, – у нас є добра традиція у Львові, що кожного року ми обираємо студентського мера. І у мене є також добра традиція – завжди студентський мер отримує посвідчення радника міського голови. Він має давати більше порад, щоб студентство мало активніше і краще життя».

Після того міський мер вручив посвідчення студентському меру. У свою чергу Богдан Зятик пообіцяв, що він і «його молода команда» буде активно співпрацювати з міською радою, громадськими організаціями, щоб розвивати і примножувати культурні, мистецькі здобутки нашого міста, відстоювати права та інтереси львівських студентів.

    Лише після обміну привітаннями та обіцянками обидва мери відправилися оглядати виставку «Львів очима молоді» від студентів Львівської академії мистецтв Полотна різних розмірів, стилів, напрямків поєдналися тут у єдину тему – сучасне місто. «Наша репутація, як європейського міста, неодноразово підтверджувалася відкриттям численних мистецьких виставок. В наш час існує дуже багато мистецьких напрямків та течій, що характеризують сучасне мистецтво, як багатогранне і неоднорідне.

    Ми вирішили розглянути питання актуального стилю сьогодення через призму сучасного бачення нашого міста молодими митцями і творчою молоддю. Адже саме молодь і студенти найбільш тонко відчувають зміни суспільства. І як творчі особистості відобразити це у своїх роботах, незалежно від жанру та техніки», – так пояснили виставку організатори. 

comments powered by HyperComments