Німці профінансували майстерню реставрації каменю

Наталі Істоміна  |  Вівторок, 19 листопада 2013, 23:38
Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ надало матеріально-технічне устаткування для майстерні реставрації каменю НУ „Львівська політехніка”. Фінансування відбулося у рамках проекту „Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова”, який проводиться спільно із Львівською міською радою.
Німці профінансували майстерню реставрації каменю

    Вартість закупленого устаткування складає 72,724 грн. Виділення коштів стало наслідком угоди, підписаної у вересні 2012 року між GIZ та „Львівською політехнікою”. Договір передбачав ремонт та виділення додаткових приміщень для майстерні на вул. Князя Романа, 1 університетом та фінансування матеріально-технічного устаткування для майстерні GIZ. Німецькі фахівці також надаватимуть студентам-архітекторам професійні поради.

    Німецьким товариством закуплено ручні знаряддя, верстати різних видів та шліфувальні машинки. Із цим обладнанням працюватимуть студенти Інституту архітектури. Передбачено, що студенти також зможуть користуватися обладнанням під час навчання.

    Така співпраця лише один із аспектів проекту „Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова”. Також проводяться спільні тренінги. Наприклад, відновлення статуї Меркурія на Площі Ринок, 10, де відбувається обмін знаннями. Студенти мають можливість почерпнути корисний для їхньої майбутньої професії досвід.

    Представники Німецького товариство міжнародного співробітництва GIZ охарактеризували свою мету в даному проекті як таку, яка повинна надати необхідні знання для студентів і місцевих спеціалістів, щоб вони могли якісно реставрувати будівлі Львова.

Фото: lviv.travel

comments powered by HyperComments