У Львові відбувся показ документального фільму „Діти за ґратами”

Наталі Істоміна  |  Вівторок, 19 листопада 2013, 22:17
Нещодавно у Львові відбувся показ фільму про засуджених дітей. Трансляція стрічки під назвою „Діти за гратами” відбулася у кінопалаці ім. О. Довженка за фінансової підтримки канадійського міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку.
У Львові відбувся показ документального фільму „Діти за ґратами”

    У залі були присутні люди, чия робота безпосередньо стосується даної проблеми. Тобто, представники правоохоронних органів Львова, вчителі, психологи, люди, чия майбутня професія буде дотичною до проблеми, а також всі небайдужі.

    „Діти за гратами” – документальна стрічка, тому її героями стали реальні засуджені і працівники пенітенціарної системи. Діти розповідали за які провини потрапили за грати, яким є їхнє життя там, а також що б вони хотіли змінити. Окремі випадки і ситуацію в цілому коментували посадовці, психіатр, правоохоронці та іноземні представники.

    Характерним є те, що всі начебто розуміють ситуацію, визнають згубний вплив тюрми на майбутнє дітей, проте ситуація залишається такою, якою є вже довгий час. Своєрідним світлом в кінці тунелю є Центр відвідування для дітей та молоді, які мають конфлікти з законом, відкритий в Мелітополі. Саме такі центри функціонують у Європі і є основною зброєю в боротьбі зі злочинністю неповнолітніх.

    Після перегляду фільму відбулася дискусія про систему покарань неповнолітніх. Всі погодилися з тим, що для того, щоб не повторювати помилок минулого, підлітку важливо знайти мотивацію в житті. Із цього приводу Павло Лихач, начальник кримінальної міліції у справах дітей міста Львова зазначив, що дітям, які скоїли злочин, важливо створити умови, щоб у майбутньому вони стали гідними громадянинами.

    Трансляція фільму відбулася у рамках проекту реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні. Його мета – висвітлити проблеми чинної системи покарання  неповнолітніх через призму реальних історій. Подія стала приводом для обговорення подальшого реформування ювенальної юстиції та втілення її в життя.

Фото: provolyn.com

comments powered by HyperComments