Михальчук: «До Суперліги вже адаптувалися»

Дмитро Майстренко  |  Понеділок, 18 листопада 2013, 17:40
Головний тренер львівської волейбольної команди «Барком-Кажани» Віктор Михальчук поділився своїми враженнями від Суперліги. Також він розповів, як його команда дає собі раду з новими викликами в найпрестижнішому волейбольному дивізіоні країни.
Михальчук: «До Суперліги вже адаптувалися»

Найперше Віктор Михальчук відзначив прогрес його команди. Поєдинки у Суперлізі та Вищій лізі не можна порівняти. Тому «Кажанам» знадобився певний час на адаптацію.

«Завжди хотілось би кращого, але…– аналізує Віктор Ілліч. – Для початку треба постійно тримати баланс прийом-подача на рівні із суперниками. Як говорять, треба спочатку піднести патрони. Далі займатимемося тим, щоб їх раціонально розподілити. Маю на увазі, перш за все, тактику ведення гри. Після цього необхідно слідкувати за тим, як ми це використовуємо. Звичайно, не забуваємо й про такі компоненти, як подача, блокування, загальна гра. Зараз можна сказати, що в свідомості команди (гравців та тренерів) адаптація до Суперліги відбулася. Гравці, як на мене, вже розуміють, що від них вимагають, і тренерський штаб розуміє, що потрібно від них. Всі розуміють, що потрібно команді, аби достойно грати в Суперлізі. Команді-дебютанту адаптація на цьому етапі необхідна. Це тільки зовні здається, що все просто, але коли постає питання виконання елементів, відразу відчуваєш різницю з Вищою лігою».

Не оминув увагою головний наставник «Кажанів» й перший успіх в цьому сезоні. Зокрема, Віктор Михальчук відкрив секрет, завдяки чому його підопічні зуміли здобути перше очно в цьогорічному чемпіонаті.

«Найголовніше, що відзначу за підсумками двох матчів проти «ВНАУ», – команда вперше в сезоні показала приблизно однаковий із суперником баланс прийом-подача, – ділиться секретом Віктор Михальчук. – Ось це і принесло успіх. З початку чемпіонату я бачив, що ми поступалися в цих елементах, і ми говорили про це всередині команди, працювали над цим.

Успіхом можна назвати і перше очко, яке ми набрали, вигравши свою другу партію. Про себе навіть відмітив: «Нарешті набрали очко», тому що до перемог команда йде важко. По-перше, у нас початок чемпіонату вийшов дуже важким за календарем. По-друге, були у нас і суб’єктивні обставини. Команда не була в оптимальному складі, від того й було складно. У гравців була невпевненість, але треба віддати їм належне: вони не зламалися від серії невдач.  Вони грають, щось не виходить, але вони намагаються виправитися, не опускають руки. І від цього справді приємно».

«Стосовно смаку перемоги… Можна сказати, що смак перемоги – це, коли ти виходиш на майданчик і тобі «смачно», граєш із задоволенням. Думаю, що одна перемога не додасть багато впевненості, але ми знаходимо можливості та резерви всередині команди, щоб вони готувалися та прагнули отримати цей смак, про який я говорив», – підсумував Віктор Михальчук.

Наступні свої матчі львівська команда зіграє на виїзді 22 та 23 листопада. «Кажани» завітають у гості до дніпропетровського «Дніпра».

comments powered by HyperComments