Футзал. «Ураган» закрутив і розбив «Енергію»

Дмитро Майстренко  |  Субота, 16 листопада 2013, 16:38
У дев'ятому турі футзальної Екстра-ліги в західноукраїнському дербі івано-франківський «Ураган» впевнено розібрався з львівською «Енергією». На своєму майданчику гравці «Урагану» святкували перемогу з рахунком 4:2.
Футзал. «Ураган» закрутив і розбив «Енергію»

На правах господарів гравці «Урагану» активніше розпочали матч. «Енергетики» змушені були переважно захищатися і будувати свою гру на контратаках. Але це їм не надто вдавалося. І вже у перші хвилин п’ять голкіпер гостей Володимир Кардаш був змушений двічі рятувати львів’ян від забитого голу. На це футзалісти «Енергії» відповідали дальніми й  дуже неточними ударами.

Зразкова контратака у гравців «Енергії» вдалася на 7-й хвилині матчу. Михайло Грицина перехопив м’яч на своїй половині майданчика. Він швидко прорвався по лівому флангу і прострілив у центр. А там уже Петро Шотурма зрізав круглого у власні ворота.

Після пропущеного м’яча характер гри не змінився. Іванофранківці продовжували атакувати, а львів’яни всією командою захищалися на своїй половині, не застосовуючи високий пресинг. Щоб зрівняти рахунок, господарям знадобилося 4 хвилини. Тарас Кузь необачно зіграв біля своїх воріт, чим "привіз" небезпечний штрафний удар. Виконувати покарання взявся Петро Шотурма. І «ураганівець» виправився за автогол. Петро прямим ударом з правого флангу відправив м’яч у дальній верхній кут над Володимиром Кардашом.

На досягнутому господарі майданчика не збиралися зупинятися. Але ударам Роніньо, Якуніна, Сімки та Кордоби бракувало точності або на висоті був воротар «Енергії» В. Кардаш. Перша половина матчу так і закінчилася.

А другий тайм розпочався для «Урагану» краще не придумаєш. На 22-й  хвилині Роман Кордоба результативно замкнув подачу з кутового і вивів свою команду вперед. Роман просто прекрасно спіймав м’яч і зльоту пробив у лівий нижній кут воріт Кардаша. «Енергетики» відразу могли відквитати пропущений гол, але не вистачило точності. Також відразу збільшити перевагу могли й господарі. Роніньо накрутив захисників перед воротами гостей і відпасував на Кордобу. Але удар останнього заблокували захисники львів’ян.

На досягнутому гравці «Урагану» не збиралися зупинятися. Вони продовжували володіти м’ячем і небезпечно атакувати. Одна з таких атак і закінчилася забитим м’ячем. Андрій Сімка по центру вискочив на ворота «Енергії» й зумів проштовхнути м’яч між ногами Володимира Кардаша. Забезпечивши, таким чином, своїй команді комфортний рахунок 3:1.

Такий розвиток подій змушував львів’ян активніше діяти у відборі й проводити більше часу в атаці. До закінчення матчу залишалося 10 хвилин, і відігрувати потрібно було вже аж два м’ячі. Таким чином, вільні зони почали з’являтися у захисті «Енергії». І цим вдало скористалися господарі. Під завісу матчу Максим Павлюк зліва знайшов прогалину в захисті львівської команди і вийшов сам-на-сам з Володимиром Кардашем. І гравець «Урагану» вишукано переграв голкіпера, більярдним ударом відправивши м’яч у сітку від дальньої стійки.

За той час, що лишався до закінчення матчу, зрівняти рахунок було вже неможливо. Але останні хвилини поєдинку львів’яни провели в атаці. І зуміли відіграти один м'яч. На останній хвилині  «Ураган» вирішив зіграти з п’ятим польовим, але під пресингом Олександра Бондаря Роман Кордоба зрізав м’яч у власні ворота, встановивши остаточний рахунок мату 4:2.

Після цієї перемоги «Ураган» здобув три очки й наблизився до «Енергії» на відстань одного пункту. Також закінчилися «суха» серія Володимира Кардаша, який чотири рази змушений був діставати м’ячі  з власних воріт. А іванофранківці тимчасово посіли третю сходинку в турнірній таблиці. Нагадаємо, що у харківського «Локомотива», що теоретично може випередити «Ураган», ще є гра в запасі проти рівненського «Кардинала».

У наступному турі львівська «Енергія» вдома прийматиме чинного лідера чемпіонату команду  «Єнакієвець».

«Ураган» - «Енергія» 4:2

Голи: Шотурма, 11, Кордоба, 22, Сімка, 30, Павлюк, 38 – Шотурма (аг), 7, Кордоба (аг), 40

comments powered by HyperComments