Фестиваль «Книгопроектор»: про учасників, фінал і перспективи

Оля Юречко  |  П'ятниця, 15 листопада 2013, 14:20
Сьогодні в книгарні «Є» організатори фестивалю «Кінопроектор», що стартував на початку вересня, поділилися фестивальними новинами, розповіли про учасників та фінал, який відбудеться вже 21 листопада.
Фестиваль «Книгопроектор»: про учасників, фінал і перспективи

   Саме сьогодні, за словами організаторів, розпочинається перший етап голосування глядачів за улюблені ролики.  А голосувати є за що: лише за вчорашній вечір було надіслано близько 40 роликів, які по-різному розкривають головне завдання – популяризацію книгочитання. За словами куратора проекту Яни Кузів, організатори обмежили учасників лише у тривалості ролика (до 3 хв.). «Дуже багато заявок перевищують цей час. Однак, якщо їх скоротити – суть втрачається. Тому, ми звернемося до журі, щоб вони врахували й ці роботи», - відзначила Яна.

   Ще один бонус цього року будуть мати учасники фестивалю: усі ті, хто надасть свої роботи для перегляду після 14 листопада, також візьмуть участь у конкурсі. Із «запізнілих» заявок професійні журі оберуть лише одну роботу, яка буде змагатися за перемогу.

   Щодо загальної кількості роликів, які претендують на перемогу і головний приз – 3 тис. грн, та можливість постажуватися у режисерській школі Wecinemastudio, то на сьогодні їх є 62. «Бачила маленьку частину і була дуже приємно вражена, –  коментує проект Ірина Магдиш.–  Такі ідеї з промоцій читання і літератури, які є на межі читання, кіномистецтва, повинні відповідати критеріям рекламного продукту. Є ролики дуже добре зняті, здається, ніби людина довго вчилася, є слабше зняті, але містять дуже геніальну ідею. Вибрати буде доволі складно. Однак, це добре, що будуть різні продукти, інтердисциплінарні. Я думаю, що це не останній такий проект».

   Говорили організатори і про подальше використання конкурсних робіт. Зокрема, програмний директор Форуму видавців Гриць Семенчук пообіцяв, що посприяє тому, щоб кіноролики про популяризацію книгочитання не «завалялись у шухляді». «Мене шокувало те, що знайшлися у Львові ініціативні молоді люди, які працюють на громадській ініціативі. – зауважив Гриць. – Саме завдяки цьому книгочитання у Львові буде розвиватися. Ми будемо показувати ці ролики на Форумі. Також Форум видавців має багато медійних партнерів, у тому числі відомі українські телеканали. Думаю вони зацікавляться: ролик переможця може бути показаний у рамках соціальної реклами читання».

   Нагадаємо, що переглянути та проголосувати за ролики, надіслані для участі у фестивалі «Книгопроектор», можна на офіційному сайті Інституту громадського лідерства. Перегляд кращих роликів, визначення та нагородження переможців відбудеться 21 листопада о 19.00 у клубі «Меделін».

 

comments powered by HyperComments