Львів побореться за Олімпіаду-2022

Дмитро Майстренко  |  Четвер, 14 листопада 2013, 22:08
Україна офіційно подала заявку на право проведення XXIV зимових Олімпійських ігор у Львові. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.
Львів побореться за Олімпіаду-2022

В останній день подачі заявок на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року Україна також включилася у боротьбу за це право. «Сьогодні 14 число, і це був останній термін. І я хочу сказати, що ми подали заявку на участь в Олімпіаді-2022», - сказав Олександр Вілкул на конференції.

Окрім України, вже офіційно висловили бажання прийняти двадцять четверті зимові Олімпійські ігри шість країн. В України, зокрема, будуть такі суперники, як  Казахстан (Алма-Ата), Швеція (Стокгольм), Норвегія (Осло), Китай (Пекін і Чжанцзякоу) та спільно Польща зі Словаччиною (Краків і Ясна).

Згідно з інформацією на офіційному сайті Міжнародного олімпійського комітету, виконавчий комітет організації проведе відбір міст-кандидатів орієнтовно в липні 2014 року. Та, щоб дізнатися переможця у цій боротьбі доведеться чекати ще рік. Тобто остаточно місто-господар проведення Олімпіади-2022 буде обрано 31 липня 2015 на сесії МОК в Куала-Лумпур (Малайзія).

Остаточний список «борців за Олімпіаду» міжнародні чиновники оголосять 15 листопада. «Нам вже відомі наші потенційні суперники. Представники міста Алмати вже оголосили про намір претендувати на проведення зимових Олімпійських ігор 2022. У Європі нашими конкурентами можуть бути Осло, Стокгольм, а також Краків», – відзначив Олександр Вілкул.

Нагадаємо, що Національний олімпійський комітет України ще 5 листопада задекларував намір поборотися за проведення Олімпійських ігор 2022 року. «Після успішної організації ЄВРО-2012, Україна виявила бажання приймати зимові Олімпійські ігри і Паралімпійські Ігри 2022 у Львові із залученням Львівської та Закарпатської областей. Найважливіший очікуваний ефект від зимової спортивної мега-події – це унікальна можливість зміцнити позиції країни на спортивній та туристичних мапах світу, а також кардинально і комплексно поліпшити інфраструктуру західного регіону України», - йдеться в заявці України на отримання права проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських Ігор.

За даними соціологічного дослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), 78% опитаних по Україні позитивно оцінили проведення зимової Олімпіади, 12% - респондентів байдужі до цього питання, 9% негативно оцінили дану ініціативу, 1% - не змогли відповісти.

comments powered by HyperComments