Стороженко «дискваліфікував» «Арену Львів» і пішов у відставку

Дмитро Майстренко  |  Четвер, 14 листопада 2013, 19:50
Перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко написав заяву на звільнення за власним бажанням. І саме він, як не що давно повідомляли у ЗМІ, був ініціатором жорстких санкцій збоку ФІФА щодо «Арени Львів».
Стороженко «дискваліфікував» «Арену Львів» і пішов у відставку

Сергій Стороженко написав заяву на звільнення за власним бажанням і, за його словами, отримав позитивну відповідь. Тобто його прохання задовільнили і тепер він переходить у статус безробітного. «Я написав заяву про звільнення за власним бажанням у зв'язку із станом здоров'я», – сказав Сергій Стороженко.

Як ми вже раніше повідомляли на нашому сайті («ФФУ сама запропонувала FIFA дискваліфікацію Арени Львів (ДОКУМЕНТ)»), львівський стадіон «Арена Львів» отримав дискваліфікацію на 5 років від ФІФА за проханням Федерації футболу. Підпис під документом з цим проханням був саме Сергія Стороженка.

Окрім цього, Федерація футболу міста Києва раніше висловила недовіру першому віце-президенту ФФУ Сергію Стороженку. Київські міські футбольні функціонери звернулися до президента Федерації футболу Анатолія Конькова, а також до членів Виконавчого комітету ФФУ та очільників обласних футбольних федерацій. Вимогою київських представників футбольної федерації міста розгляд питання про висловлення недовіри Сергію Стороженку під час Конгресу ФФУ. До такої вимоги киян приєдналися й представники Харківської обласної федерації.

Підстави для висловлення недовіри Сергію Стороженку, зокрема, називаються некоректні публічні заяви першого віце-президента Федерації футболу України на адресу УЄФА та CAS. Такі його висловлювання Стороженка стосувалися рішення Спортивного арбітражного суду про договірний матч «Металіст» - «Карпати». Також вже колишнього першого віце-президента ФФУ звинуватили у його «​​повній професійній безпорадності перед загрозою проведення харківського матчу за участю збірної України без глядачів».

Нагадаємо, що Збірна України перший свій матч плей-оффу проти збірної Франції проведе 15 листопада у Києві на НСК «Олімпійський». Початок матчу о 21.45. Матч-відповідь відбудеться 19 листопада в Парижі.

Довідка

Сергій Стороженко (народився 21 листопада 1949 року в Харкові) – радянський прокурор, український футбольний функціонер. Перший віце-президент ФФУ. З 2005 року – заступник голови Харківської обласної державної адміністрації. Кандидат наук з фізичної культури та спорту (2008). Нагороджений орденом «За заслуги» II та III ступенів. Заслужений юрист України (1996).

comments powered by HyperComments