«Леви» ледь не перемогли одного з лідерів

Дмитро Майстренко  |  Середа, 13 листопада 2013, 23:20
У п’ятому матчі чемпіонату України з хокею львівські «Леви» зустрічалися з одним із лідерів білоцерківським «Білим Барсом». І команда із Західної України лише на останніх хвилинах втратила перемогу. Матч закінчився з рахунком 1:2 на користь хокеїстів з київської області.
«Леви» ледь не перемогли одного з лідерів

Повністю проваливши стартові поєдинки цьогорічного чемпіонату, львівські «Леви» дали справжній бій одному із претендентів на золото сезону 2013/2014 років білоцерківському «Білому Барсу». У попередніх чотирьох поєдинках найкращим досягненням львівських хокеїстів була поразка всього-на-всього з рахунком 5:1. І зустріч з «Барсом», що не знав поразок у стартових матчах, не передбачала нічого хорошого. Але не так сталося, як гадалося…

Та почнемо з того, що львів’яни підписали собі нового голкіпера. Ним став росіянин Денис Ковальов, який до цього захищав кольори команди «Динамо-Шиннік». І саме він міг стати справжнім героєм поєдинку. Звичайно, не без допомоги своїх партнерів. Перший період матчу певною мірою можна назвати сенсаційним. Глядачі не побачили жодної закинутої шайби. І це вже було досягненням для львів’ян. Бо у попередніх поєдинках всі питання щодо переможця матчу були зняті після першої двадцятихвилинки.

Початок другого періоду подарував уже справжню сенсацію. На четвертій хвилині другої частини гри один з найкращих гравців «Левів» Владислав Курський відкрив рахунок у матчі. Йому асистували Володимир Черненко та все той же Сергій Супрун. Львівська команда вдало розіграла більшість. Надалі чудова гра воротаря Дениса Ковальова і злагоджені дії в обороні та атаці дозволили «Левам» домінувати на льоду.  Другий період так і закінчився за переваги львів’ян з рахунком 1:0.

Фото: //hcbbars.com.ua

Переможний для себе рахунок гравці «Левів» утримували аж до 54 хвилини. Але два вилучення на в кінці заключного періоду перевернули все з ніг на голову. Спочатку білоцерківські хокеїсти реалізували більшість зусиллями Сергія Бабринця. А дві хвилини до закінчення основного часу Руслан Безщасний подарував перемогу «Білому Барсу», вдруге використавши більшість.

Отже, львівські «Леви» могли створити сенсацію, але гравці «Білого Барса» проявили справжню волю до перемоги. Таким чином, білоцерківські хокеїсти ще раз підтвердили, що на вершині турнірної таблиці вони не випадково. І що вони серйозно поборються цього року за золото хокейної першості України.

Олександр Куликов, головний тренер «Білого Барса»: «Багато хто вважав, що ми візьмемо в матчі з «Левами» три очки, і візьмемо їх дуже легко. Але в суперника дуже добре зіграв воротар, якого вони заявили в останній момент перед грою. І тільки завдяки великим зусиллям ми в кінці поєдинку ми змогли перемогти і заробити три очки. Якщо новий голкіпер «Львів» буде так грати, як сьогодні, то їх команда буде набирати очки.

Уже третю гру ми в третьому періоді додаємо дуже сильно і вирішуємо результат поєдинку. Наша команда добре готова фізично, але є десь недооцінка суперника. Думають, що ось-ось заб'ють, але це не завжди виходить. Тільки в кінці матчу досягли потрібного для нас результату».

«Леви» - «Білий Барс» 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Шайби: 23:07 Курський (В. Черненко, Супрун - більш.) - 1:0; 54:18 Бабинець (Бондарєв - більш.) - 1:1; 57:39 Безщасний (Толкунов, Бондарєв - більш.) - 1:2

comments powered by HyperComments