10 мільйонів гривень в поле

Дмитро Майстренко  |  Середа, 13 листопада 2013, 20:53
Саме таку суму витратив головний тренер харківського «Металіста» львів'янин Мирон Маркевич на побудову і облаштування футбольних полів у себе на батьківщині. І сьогодні Мирон Богданович побував на відкритті нового штучного покриття на футбольній базі у Винниках.
10 мільйонів гривень в поле

Фото: Валерій Шмаков

Цього разу громадськості продемонстрували футбольний майданчик розмірами 90 на 60 метрів.  Поле має штучне покриття, що повинно вірою й правдою прослужити наступні десять років. Поле побудували на території футбольної школи імені Мирона Маркевича. Аналогів новому полю немає ніде у Західній Україні.

На урочистій передачі поля у повноцінне користування побував власне головний винуватець цього дійства Мирон Маркевич. А також мер міста Львова Андрій Садовий та голова міста Винники Сергій Уваров.

Андрій Садовий від імені усієї громади подякував Мирону Маркевичу за такий чудовий дарунок. «Ми на запрошення Мирона Маркевича приїхали подивитися на полі, якими він опікується, і робить все, щоб вони були найкращими в області. У ці поля пан Маркевич за останній час інвестував більше 10 мільйонів гривень своїх коштів. Будучи одним з найталановитіших тренерів Європи, він ті кошти, що заробляє, інвестує в рідну хату, і дає можливість нашим львівським дітям бути кращими у футболі. Тому що ця земля унікальна: тут народжуються діти, які не просто люблять футбол, а й вміють добре грати в нього. І добре, що є такі тренери, які створюють їм якнайкращі умови. За це йому великий респект від громади міста».

«Я робив це [побудова й облаштування футбольної бази – авт.] абсолютно свідомо. Хотів, щоб тут були такі поля, щоб діти займалися. Тому що, на жаль, ми багато говоримо про те, що в нас засилля легіонерів в чемпіонаті й ми мало звертаємо увагу на наших дітей. І я сподіваюся, що на тих полях виросте хороша плеяда гравців і вони поповнять ряди українських клубів, а згодом і національну збірну. Також хотів би, щоб хтось побачив з меценатів у Дрогобичі, або Стрию, або в іншому місці області те, що тут зроблено, і зробили подібне у своєму місті», – поділився Мирон Маркевич.

Окрім цього, голова Винників Сергій Уваров погодився виділити поруч ще гектар землі для будівництва іншого футбольного поля. Поруч біля штучного майданчика у планах побудова трав’яного поля розмірами 90 на 60 метрів.  Зараз же на оновленій базі тренується близько 70 дітей. І не лише із Винників. До футбольної школи імені Мирона Маркевича приїжджають діти із Львова, Жовкви та інших сіл, що розташовані поблизу.

Фоторепортаж з відкриття дивіться тут.

comments powered by HyperComments