Черемошу хвилі грають…

Наталі Істоміна  |  Вівторок, 12 листопада 2013, 23:14
У рамках святкування 50-річчя Народного ансамблю пісні і танцю «Черемош» 11 листопада 2013 року в Актовій залі ЛНУ ім. Івана Франка презентували книгу „ Черемошу хвилі грають”. Книга присвячена історії та діяльності Народного ансамблю пісні і танцю „Черемош”. Видання праці приурочене до 50-річного ювілею колективу.
Черемошу хвилі грають…

    Презентація книги відбулася із піснями та поезіями присвяченими діяльності ансамблю. Виступали поважні учасники колективу, їхні друзі та відомі діячі у сфері культури. Багаторічним учасникам колективу, та тим хто зробив вагомий вклад у діяльність ансамблю вручили почесні грамоти. Богдан Стельмах, відомий поет, драматург та автор багатьох пісень привітав черемошанців віршованими рядками.

    Звенислава Мамчур , проректор з науково-педагогічної роботи, співголова редколегії книги „Черемошу грають хвилі”, розповіла, що відбулася презентація книги видання якої готувалося багато років. Науковець, також, розповіла про сам ансамбль. „Черемош” виступав, не зважаючи на те, які були режими, політичні репресії, а також виступав в умовах незалежної України. Феномен „Черемошу” є у незборимості і національній свідомості, яка є і буде. Надіюся, що черемошани залишаться у нашому  університеті взірцями національної свідомості.

    У свій час я теж записалася у „Черемошу”, але не стала черемошанкою через проблеми із горлом. У мої роки велика честь була бути черемошанином і так називатися. Тому я трішки заздрю тим, хто має такі спогади” – зазначила п.Звенислава.

    Олександр Москаль, головний упорядник книжки, заслужений журналіст України поділився своїми враженнями від роботи над книгою. „Важка праця готувати до друку книжку. Устократ проблематичність посилюється, коли не один автор, а 33 автори. Власне, стільки авторів творили дану книжку. 6 місяців тривала інтенсивна праця над книжкою. Усі ці 6 місяців я, наче перебував у зовсім іншому вимірі та іншому світі. Це був світ нашої з вами юності. Коли була поставлена остання крапка нелегко було повертатися до буденних справ” – підкреслив п.Олександр.

Фото: io.ua

 

comments powered by HyperComments