Свіжа львівська політична страва: опозиційні депутати під Салом

Катерина Поліщук  |  Вівторок, 12 листопада 2013, 16:38
Вони так пристрасно прагли, та не змогли. Щоб вигнати нового губернатора Львівщини обласним опозиціонерам забракло шести голосів. Політичні партії, які так яро декларували про неприпустимість такого нахабного призначення Президента, підібгавши хвости втекли з сесійного засідання не залишивши по собі навіть дрібного коментаря журналістам. Врешті, що коментувати? І так все зрозуміло – треба шукати щурів ласих на сало серед своїх. От тільки як – не зрозуміло. Голосування ж таємне…
Свіжа львівська політична страва: опозиційні депутати під Салом

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Сало залишиться при своїй посаді. За висловлення недовіри новому губернатору Львівщині Олегу Салу, проголосували лише 72 опозиційні депутати з 81, які брали участь в голосуванні. П’ятеро опозиціонерів-інакодумців твердо проголосували проти, а один скромно утримався.

Загалом на сесійному засіданні були присутні 116 депутатів, однак фракція Партії регіонів та фракція Партії промисловців та підприємців України відразу чесно заявили, що вони не будуть брати участь у голосуванні. Мовляв, людина ще два тижні на посаді не пропрацювала - хай попрацює, проявить себе. А щодо кримінальних справ – суд не знайшов вини, тому говорити нема про що.

Натомість, решта депутатів, які взяли участь у таємному голосуванні, відразу задекларували, що недовіряють Салу. Депутати фракції «Батьківщина» навіть показували свої бюлетені з хрестиком навпроти графи «за». Але це не допомогло.

Рішення Львівської облради сесії з результатом 72 голоси «за» Президент побачить, однак цілком вправі проігнорувати. До необхідних для відставки голови Львівської ОДА  двох третин голосів (78) опозиціонери не дотягнули. 

І, до слова, не вперше. Висловленням недовіри лякали всіх губернаторів. Однак до діла дійшло тільки з чотирма, та й то постійно недотягували до двох третин голосів: Михайлові Костюку «недовіряло» 74 обласних депутати, Василеві Горбалю – 66, Олександру Сендезі – 55. Тож Олег Сало вже четвертий губернатор, якому депутати намагались, але так і не спромоглися висловити недовіру.

Варто зазначити. що побачити реакцію Олега Сала на потуги депутатів не вдалося.  Сьогоднішнє сесійне засідання ЛОР  він  проігнорував. 

Фото: Валерій Шмаков

 

 

comments powered by HyperComments