Футзал. «Енергія» впевнено розібралася з харківським «Локомотивом»

Дмитро Майстренко  |  Неділя, 10 листопада 2013, 16:42
Львівський клуб на виїзді здобув нелегку перемогу над другою командою Екстра-ліги. Завдяки цій перемозі клуб зі столиці Галичини піднявся на другу сходинку в турнірній таблиці.
Футзал. «Енергія» впевнено розібралася з харківським «Локомотивом»

«Енергія» за довгий час нарешті зуміла перемогти не простого суперника в обличчі харківського «Локомотива». І хоча підсумковий рахунок 4:0 можна назвати розгромним, та гра складалася дуже не просто як для гостей, так і для господарів.

У першому таймі обидві команди зробили ставку на обережність. Як «Енергія», так і «Локомотив» зосередилися на надійній грі в обороні. І від цього глядачі у першому таймі не побачили очікуваних небезпечних гольових моментів. Хоча у цьому матчі зустрічалися друга і третя команди Екстра-ліги.

Чудова й організована оборона обох команд у першій половині зустрічі повністю перегравала атаку львів’ян і харків’ян. Також варто відзначити й величезну кількість браку в діях атакувальних гравців. Відтак, за увесь перший тайм «Локомотив» та «Енергія» не награли на жоден по-справжньому гольовий момент.

За такої гри наставник львівської команди мав змогу використати всіх своїх польових гравців. Але використання трьох четвірок не надто здивувало харківську команду, тому що такі дії наставника «Енергії» Олександра Косенка не давали ніяких дивідендів. За увесь перший тайм команди створили кілька напівмоментів біля воріт суперника. В «Енергії» можна згадати удар Олександра Бондаря, який відбив Литвиненко, а в «Локомотива» - постріл Сірого у штангу з гострого кута. Та найцікавіші події матчу глядачів чекали у другому таймі.

Другу половину гри команди розпочали значно веселіше. Спочатку «енергетик» Євген Рогачов небезпечно пробив по воротах Дмитра Литвиненка. Але голкіпер не ловив ґав і зреагував на удар. Харків’яни відповіли на це ударами Олександра Сорокіна. Спочатку гостей виручив Володимир Кардаш, а в другому випадку м’яч просвистів вище воріт.

 Відкрити рахунок вдалося львівській «Енергії» на 30 хвилині матчу. Капітан гостей Валерій Легчанов ударом зі штрафного змусив капітулювати Дмитра Литвиненка. Щоправда не обійшлося без рикошету, який дещо дезорієнтував голкіпера.

Такий розвиток подій змушував активніше діяти попереду господарів. Але «Енергія» не допускала грубих помилок у захисті. Це змусило наставника «Локомотива» Євгена Ривкіна за 6 хвилин до закінчення ризикувати і грати з п’ятьма польовими гравцями. Але за цей ризик господарів жорстоко покарали «енергетики».  Харків’яни отримали аж три голи у порожні ворота. Їх авторами стали Сергій Коваль та двічі відзначився Максим Павленко.

Після цієї перемоги команда Олександра Косенка закріпилася на другому місці в турнірній таблиці. Також гравці в хорошому настрої підходить до матчу проти івано-франківського «Урагана».

Олександр Косенко, головний тренер «Енергії»: «Звісно, під час цього матчу будь-що прагнули зловити суперника на контратаці чи зі стандарту, - каже Олександр Косенко. – Нам це вдалося. Коли пропускаєш гол у грі з «Локомотивом», важко відіграватися. «Локомотив» вміє грати на контратаках. Зважаючи на це, хотіли зіграти від оборони і забити перший гол у грі.

Наші гравці давно грають разом, тому відчувають один одного. Коли ми виходимо одним колективом на матч, стає простіше.

Хто дружніше і краще підходить до гри, той і має перевагу. Команди один одного знають прекрасно, тому здивувати когось дуже непросто».

comments powered by HyperComments