Соломія Ковтун: „Я тільки тепер починаю розуміти що я малювала кілька років тому”

Наталі Істоміна  |  Середа, 6 листопада 2013, 22:16
Соломія Ковтун презентувала дванадцяту за ліком персональну виставкау під такою ж назвою „12”. Презентація відбулася 5 листопада у галереї „Зелена канапа”.
Соломія Ковтун: „Я тільки тепер починаю розуміти що я малювала кілька років тому”

    Соломія дебютувала персональною виставкою у 2009 році у галереї „Зелена канапа”. З того часу дівчина стала автором одинадцяти експозицій. Виставлялася у галереях „Яровіт” та „Кут”, філії Львівського музею релігії в Червонограді, в посольстві України у Відні, а також у кав’ярнях „Світ кави”, „Штука”, „Старі мури”. Паралельно із творчою діяльністю Соломія поєднує фах офтальмолога, оскільки закінчила Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького. У 2007 році стала студенткою факультету декоративно-прикладного мистецтва Львівської національної академії мистецтв.

    Олеся Домаразька розповіла, що „12” – персональна виставка художниці, і третя персональна виставка, яка організована в галереї, „з чого зелена канапа дуже щаслива”. „Соломія яскравий представник експресіоналізму, який дуже люблять львівські художники і яким вони прославилися у світі. Так, історично, напевно, склалося, що цей напрямок живопису їм дуже близький. Адже експресіоністи не жертвують традиційними жанрами, вони малюють по-своєму і нехтують академічними правилами, виражаючи своє власне ставлення до даного сюжету” – зазначає п. Олеся.

    Олеся Домаразька висловлює припущення, що Соломія стане новою зорею і яскравим художником через  те, що середній вік, коли художник проявляє себе – це 40 років. 

    Соломія Ковтун зазначає, що виставка не об’єднана якоюсь темою. На картинах присутні і гори, і архітектура. „Зараз у мене щось міняється. Не знаю що, як і коли. В мене міняються мої роботи, міняється їхня тематика” – говорить мисткиня.

    Художниця зізнається, що ніколи не любила давати назву картинам: „Я що бачу, так і називаю. Якщо це комен, значить, це –  комен”.

    На запитання про символіку робіт Соломія дала доволі несподівану відповідь: „Я тільки тепер починаю розуміти що я малювала кілька років тому. Ніби архітектура, але через якийсь час я починаю розуміти чому я власне те намалювала”.

Фото: Валерій Шмаков

comments powered by HyperComments