Федорчука викликали на матч із Францією

Дмитро Майстренко  |  Середа, 6 листопада 2013, 18:31
Півзахисник львівських «Карпат» Валерій Федорчук отримав запрошення до лав футбольної національної збірної України. Футболіст львівської команди вже вдруге отримує виклик до національної команди.
Федорчука викликали на матч із Францією

В останніх матчах збірної України в груповому етапі кваліфікаційного раунду до Чемпіонату світу 2014 року Валерія Федорчука також викликали до збірної України. Тоді наша команда зустрічалася зі збірними Польщі та Сан-Марино. Проте головний тренер збірної Михайло Фоменко не задіяв «карпатівця» у цих матчах.

Однак у списку головного наставника збірної України на матчі раунду плей-офф знову знайшлося місце Валерію Федорчуку. У «стикових матчах» до Чемпіонату світу 2014 року, що пройде в Бразилії, збірна України зустрінеться зі збірною Франції. І саме у цих матчах Михайло Фоменко розраховує на молодого гравця львівських «Карпат».

Перший матч між збірними України та Франції відбудеться 15 листопада у Києві на НСК «Олімпійський». Матч-відповідь пройде 19 листопада в столиці Франції Парижі. Стартовий свисток першого поєдинку прозвучить о 21.45.

Довідка

Валерій Федорчук (народився 5.10.1988 р. у місті Нетішин, Хмельницької обл.) вихованець вінницької футбольної школи «Світанок». У Дитячо-юнацькій футбольній лізі України виступав за «Ізотоп» (Кузнецовськ), «Енергетик» (Нетішин) та «Світанок» (Вінниця). Першим професіональним клубом Федорчука став «Кривбас» (Кривий Ріг), у якому він зіграв лише 7 матчів за два сезони за дублюючий склад.  На початку 2010 року уклав 4-річний контракт з дніпропетровським «Дніпром». Перейшовши до «Дніпра», відразу ж погодився на пропозицію головного тренера криворізького «Кривбаса» Юрія Максимова приєднатися до цієї команд на умовах оренди до кінця сезону 2009/2010. У наступному сезоні повернувся до табору дніпропетровської команди, проте програвши конкуренцію за основне місце на полі знову повернувся до «Кривасу». Після того, як криворізька команда припинила існування, цього літа разом з одноклубниками Євгеном Бохашвілі та Младеном Бартуловичем на правах оренди до кінця року перейшов у львівські «Карпати».

У молодіжній збірній України дебютував 27 травня 2008 року у матчі проти Білорусі. Усього за молодіжну збірну зіграв 15 матчів, забив 1 гол. Потрапив до заявки української «молодіжки» для участі у фінальному турнірі молодіжного чемпіонату Європи 2011 року, однак в рамках цього змагання жодного разу на поле не виходив. Восени 2013-го потрапив до заявки національної збірної України на матчі із Польщею та Сан-Марино.

comments powered by HyperComments