Львівська "Енергія" перемогла "Кардинал"

Дмитро Майстренко  |  Понеділок, 4 листопада 2013, 18:15
У матчі сьомого туру футзальної Екстра-ліги України місцева "Енергія" вдома святкувала перемогу над рівненським "Кардиналом". Матч закінчився із рахунком 3:0.
Львівська "Енергія" перемогла "Кардинал"

Цей матч цікавий не лише тим, що раніше «Кардинал» базувався у Львові, а й тим, що команда з Рівного посідала перед матчем другу сходинку в турнірній таблиці. Та львівська «Енергія» відставала всього лише на одне очко. Тому перемога у цьому матчі була дуже важливою для обох команд.

Перевагою для гостей також мала стати стомленість гравців «Енергії», які грали у товариських матчах за збірну України.  І звичайно, статус одного з лідерів Екстра-ліги. Але сталося не так.

«Енергетики» активно розпочали гру, завдавши поспіль три удари у бік воріт Віталія Дєнюжкова. Гравці «Кардинала» відповіли пострілом у поперечку. Та на 4 хвилині матчу Сергій Коваль продавив захисника гостей по центру і метрів з 8 з розвороту відправив м’яч у нижній лівий від голкіпера кут. Так львів’яни повели в рахунку.

Після цього гості почали активніше грати у відборі, застосовуючи високий пресинг. Проте помітних результатів це не давало. Футзалістам «Енергії» вдавалося вийти з під пресингу і небезпечно контратакувати. Спочатку Рогачов пробив поміж ніг воротареві, але м’яч від ноги Дєнюжкіна вдарився у стійку. Потім Степан Струк мав нагоду подвоїти рахунок та на висоті знову був воротар «Кардинала».

Ближче до середини першого тайму ініціатива перейшла до ніг гостей. Як наслідок, Михайло Волянюк перехопив м’яч, вийшов сам-на-сам, але попасти у ворота не зміг. Під завісу першої половини гри гравці «Енергії» ледь не привезли м’яч у свої ворота. Настирний Волянюк знову скористався помилкою захисника і, довго не думаючи, пробив по воротах. М’яч влучив у поперечку, а на добиванні першим опинився капітан «Кардинала» Танський. Проте йому забракло точності. У кінці тайму команди ще обмінялися не точними пострілами й пішли на перерву.

Другий тайм дуже активно розпочали гості Львова. Вже на третій хвилині тайму все той же Волянюк небезпечно пробив по воротах, але на місці був Володимир Кардаш. «Енергія» відповіла ударом Макса Павленко з-під захисника. Та голкіпер «Кардинала» також ґав не ловив. Після цього футзалісти із Рівного повністю закрили господарів на їхній частині майданчика. «Енергетики» не могли навіть центр перейти.

Таке нагнітання «Кардинала» вилилося у пенальті на 28 хвилині гри. Дмитро Бондар не встиг за Артемом Ференюком і збив останнього в своєму штрафному майданчику. Виконувати вирок арбітрів взявся воротар рівенців Віталій Дєнюжкін. Та переграти голкіпера суперників йому не вдалося. Не дуже складний удар майже по центру і на зручній для воротаря висоті Володимир Кардаш переправив на кутовий.  

Футбольне правило «Не забиваєш ти – забивають тобі», після нереалізованого пенальті, спрацювало на сто відсотків. Бо вже наступної хвилини Сергій Коваль оформив дубль. Олександр Бондар прострілив з права у центр, де абсолютно один залишився Коваль. Останньому залишалося просто розстріляти ворота «Кардинала».

Досягнувши комфортного результату «Енергія» відійшла назад і почала діяти на контратаках. «Кардинал» же намагався швидко відквитати бодай один м’яч. Та удари Волянюка, Ліснічекна та Піддубного були не точними або прямісінько у воротаря.

А на 36 хвилині львів’янам вдалося результативно розіграти штрафний. Легчанов тонко відпасував на все того ж Коваля. А Сергій втретє розписався у воротах Дєнюжкіна. У заключні хвилини матчу «Кардинал» почав грати з п’ятьма польовими гравцями. Але дисциплінована гра в обороні «Енергії» не дозволила створити жодної небезпеки біля воріт Володимира Кардаша.

У підсумку львівська «Енергія» здобула впевнену перемогу над рівненським «Кардиналом» і здобула 3 залікові пункти до своєї скарбнички. Це вже третя перемога львів’ян у цьому сезоні Екстра-ліги. 

"Енергія" - "Кардинал" 3:0

Голи: Коваль 4, 26, 36

На 28 хвилині Дєнюжкін не реалізував пенальті (воротар)

На 38 хвилині Волянюк не реалізував дабл-пенальті (повз ворота)

comments powered by HyperComments