Центр Львова три дні буде без води через ритм роботи ремонтників «Львівводоканалу»

Катерина Поліщук  |  Середа, 30 жовтня 2013, 22:42
Від сьогодні аж до п'ятниці центральна частина Львова буде без води. Всі три дні - кнайпи готелі, будинки та навіть магістрат працюватимуть без водопостачання. Мешканцям воду довозитимуть, як за старих добрих часів, у бочках.
Центр Львова три дні буде без води через ритм роботи ремонтників «Львівводоканалу»

Як зазначив Валентин Вольський, директор ЛМКП «Львівводоканал», води не буде, бо працівники водоканалу протягом трьох днів підключатимуть водогони, які замінили під час ремонту на вул. Городоцькій та пр. Свободи. Мовляв об’єм робіт великий, тож потрібно не менше трьох днів на його виконання.

«Ми хочемо завершити за середу-четвер, але можуть бути непередбачувані обставини. Але гарантуємо, що у п’ятницю ввечері воду матимуть усі», -переконує Валентин Вольський.

Від водопостачання відключили увесь Галицький район та частково Шевченківський в рамках вулиць Сорочинська – Джерельна – Клепарівська – Пстрака – Шевченка – Леонтовича – Шолом Алейхема – Шпитальна – Данилишина.

Наразі директор міського водоканалу пропонує львів’янам користуватися водою з водовозок. На час відключення водопостачання у центрі міста працюватимуть шість машин-цистерн, які набиратимуть воду з гідранту на території «Львівводоканалу» - водовозки.  Валентин Вольський запевнив – вода, яку набиратимуть з гідранта, є цілком безпечна. Врешті за її якістю стежить хіміко-бактеріологічна лабораторія водоканалу.

«Водовозки будуть розміщені за адресами: вул. Огієнка, 5 (лікарня Львівської залізниці), вул. Рапопорта, 8 (територія пологового будинку), вул. Кирила і Мефодія, 22 (інфекційна лікарня), пл. Ринок, 1, пр. Шевченка, 7 (біля "Макдональдсу") та на вул. Л. Українки, 1. Ті водовозки, які розміщені біля лікарень, працюватимуть цілодобово, решта до 22:00 год. Також чергуватимуть 2 резервні машини з цистернами, повними питної води.

Варто зазначити, що за останні кілька років у Львові це перше масштабне відключення води на такий тривалий термін. У львівському магістраті запевняють – всі наступні ремонти будуть набагато коротшими. Зокрема, ще цього року відключення води очікує мешканців вулиць Замарстинівської та Богдана Хмельницького, де тривають активні ремонти дорожнього полотна.

comments powered by HyperComments