Олександр Кобзарев: „Мешканці будинків із ОСББ на 15% більше задоволені якістю послуг, які вони отримують”

Наталя Істоміна  |  Середа, 23 жовтня 2013, 10:34
На брифінгу, організованому з нагоди 4-го Всеукраїнського форуму ОСББ, учасники заходу розповіли як розвиватиметься ця сфера і які успіхи ними вже досягнуті.
Олександр Кобзарев: „Мешканці будинків із ОСББ на 15% більше задоволені якістю послуг, які вони отримують”

    Андрій Білоусов, заступник міністра – керівник апарату Міністерства регіонального розвитку розповів, що альтернативи створення ОСББ - об'єднання співвласників багатоквартирних будинків на сьогоднішній день в Україні немає. „Ми повинні створювати всі умови для того, щоб залучати наших мешканців для створення ОСББ. До 2015 року міністерством буде повністю напрацьовано і зроблено все для того, щоб були прийняті закони, які зроблять ринок повністю вільним в житловому секторі. Міністерство активно працює над залученням іноземних коштів, які будуть вкладатися не тільки у сферу тепло- і водопостачання, а в першу чергу у сферу ОСББ. Тому що, якщо брати наші житлові будинки, то якщо ми будемо проводити утеплення цих житлових будинків, то ми зможемо десь на 50% скоротити споживання теплової енергії” – заявив високопосадовець.

    Андрій Садовий, міський голова Львова, наголосив на тому, що зараз готується масштабний проект по утепленню будинків. „В першу чергу, пілотні проекти ми будемо організовувати в тих будинках, де створено ОСББ. Тому що там є громада, яка самоорганізувалася і яка відповідально відноситься до свого майна. В цьому є різниця. В будинку, який обслуговує ЖЕК, мешканці дуже часто власністю вважають тільки свою квартиру. Це неправильно. Якщо є громада в будинку – це зовсім інша відповідальність. Мені важливо, щоб рівень кількості ОСББ зростав, але тут потрібно давати дуже серйозний імпульс. Ми будемо стимулювати своєю максимальною підтримкою, щоб люди самоорганізовувалися в інших будинках. Бо, якщо громада самоорганізована – це сильна громада” – вважає Андрій Іванович.

    Олександр Кобзарев, директор Інституту міста зазначив, що мешканці будинків із ОСББ на 15% більше задоволені якістю послуг, які вони отримують. „Якщо брати середній показник по Україні, то він трохи вищий. Це означає, що коли люди самі збираються і самі управляють своїм будинком – вони отримують ту якість, про яку ми говорили. Нещодавно ми отримали результати дослідження у Львові, яке підтверджує, що переважна більшість - приблизно 60% мешканців хочуть створити ОСББ у своєму будинку. Вони можуть бути не до кінця готові, тому що це діяльність, яка потребує певного лідерства та відповідальності. Завдяки таким форумам як цей ми будемо розпрацьовувати таку систему” – переконує п. Олександр.

Фото: lviv.ukraineinfo.net

 

comments powered by HyperComments