Лідер «Братів Гадюкіних» отримав пам’ятник-дзеркало

Катерина Поліщук  |  Понеділок, 14 жовтня 2013, 15:12
На вихідних у Львові вшанували пам’ять Сергія Кузьмінського, лідера легендарного львівського гурту «Брати Гадюкіни». На могилі львівського рокера встановили дзеркальну плиту з вирізаним всередині силуетом птаха в польоті.
Лідер  «Братів Гадюкіних» отримав  пам’ятник-дзеркало

За словами автора проекту Олексія Золотарьова, робота над цим проектом тривала два роки. Птах символізує свободу духу, а дзеркало – відображення багатогранність особистості лідера «Братів Гадюкіних».

«Кожен, хто прийде вшанувати пам’ять Кузі, зможе побачити у пам’ятнику себе», - каже Олексі Золотарьов.

Вшанувати пам’ять Сергія Кузьмінського зібралися майже всі учасники «Гадів» та більше сотні шанувальників творчості. Однак помпезності чи сумних облич під час відкриття не було.  Клавішник Павло Крохмальов у своїй промові зазначив:«Це не сумне свято. Це просто життя, яке триває…».

Довідка:

Сергій Леонідович Кузьмінський («Кузя», DJ Пуберт, Qzzaargh) - музикант, діджей, вокаліст рок-гурту «Брати Гадюкіни». Помер у 46 років від раку гортані, обтяженого важким захворюванням печінки.

Гурт «Брати Гадюкіни» виник у Львові 1988 року. Виконував музику, в якій були змішані стилі панк, фолк, блюз, регі, рок-н-рол зі специфічними совєцько-галицькими стьобними текстами. До першого складу групи увійшли Сергій «Кузя» Кузьмінський (спів, клавішні), Олександр «Шуля» Ємець (саксофон), Андрій Партика (гітара), Михайло Лундін (барабани) та Олександр Гамбург (бас). Співпрацювали зі співачкою Вікою Врадій  - «Сестричкою Вікою».

 До дебютного альбому «Гадів» «Всьо чотко», що побачив світ 1989-го, ввійшло багато пісень, які пізніше стали найбільшими хітами гурту («Звьоздочка моя», «Роксоляна», «Наркомани на городі», «Міську, вважай» та ін.). Наступні альбоми – «Ми хлопці з Бандерштадту» (1991), «Було не любити» (1994), «Бай, бай, мила» (1995).

Після останнього альбому гурт ще виступав з концертами, але нових платівок не видавав. У 1999 році гурт припинив своє існування.

Воз’єднались «Гади» лише у 2006 року. Після десятилітнього мовчання «Брати Гадюкіни» дали тріумфальний концерт в Києві в Палаці спорту «Україна». За три роки опісля - 3 серпня 2009 року пішов з життя вокаліст гурту Сергій Кузьмінський. А у 2011 році у цьому  ж концерному залі легендарні «Брати Гадюкіни» разом з найвідомішими українськими рок-музикантами зіграли концерт пам'яті Сергія Кузьмінського «Я вернувся домів». Окрім «Гадів» у концерті взяли участь «Океан Ельзи», «Воплі Відоплясова», «Ляпіс Трубєцкой», «ТНМК», «Бумбокс», «Мандри», «ТІК», «ДахаБраха», «Гайдамаки», Тарас Чубай, «Димна Суміш» та інші відомі виконавці.

 Автор фото: Петро Волинський

comments powered by HyperComments