Стартує фінал „Львівської Брами 2013”

Наталя Істоміна  |  Субота, 12 жовтня 2013, 15:26
На території Верецького перевалу Сколівського району Львівської області 12-13 жовтня відбудеться VI та VII етапи чемпіонату України з гірських автоперегонів „Львівська Брама 2013”.
Стартує фінал „Львівської Брами 2013”

    Сергій Єженков, директор „Галицького автоклубу” розповів, що останній етап перегонів планували провести на Високому замку. „Проте, зважаючи на бажання міста, міри безпеки і те, що на змагання прийде достатньо велика кількість людей, яким буде цікаво подивитися на їзду професіоналів, ми змінили трасу” – зазначив п. Сергій.

    Директор також додав, що Львівська міська рада не дала дозвіл на перекриття тому, що багато доріг ремонтують. Це ж саме на прес-конференції підтвердила Оксана Вацеба, заступник начальника управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації. Жінка сказала, що у Львові змагання не відбуватимуться, оскільки міська влада не дала свого дозволу через ремонт доріг.

    Львівщину представлятиме біля шести екіпажів. Серед представників Юрій і Сашко Грабовецькі. Є аматори, які також стартуватимуть. Сергій Єженков зазначив, що для того щоб у місті і області були спортсмени відповідного рівня, змагання такого плану слід частіше проводити у регіоні. „Тоді буде і ріст і зацікавленість спонсорів” – запевняє директор.

    Фаворитами змагань є Володимир Петренко, Іван Остапченко і Юрій Яковенко. Вони представляють різні області. Представники Криму, нажаль не приїжджають на змагання через велику відстань.

    Що стосується фінансової сторони, то сума членських внесків коливається від тисячі до п’ятисот гривен. Проте, ці внески не покривають всі потребгонок. Безпеку траси фінансує область. Для покриття решти потреб кошти надають спонсори.

    Аматори і професійні гонщики змагатимуться окремо, в різних підгрупах, але одночасно.

    Перегони будуть цікавими для учасників з погляду отримання нового досвіду. Саме тут вони зможуть поспілкуватися з однодумцям і отримати ті знання, які більше ніде не отримають.

    Позитивом у проведені перегонів є те, що „Львівська Брама” розвивається, зростає зацікавленість до дійства і, відповідно, тенденція до розвитку прогресує.

    Сергій Єженков висловив надію, що наступного року один із етапів все ж таки відбудеться на Високому Замку.  

Фото: www.epidemia.com.ua

comments powered by HyperComments