У львівському СІЗО суттєво покращилися умови утримання

Наталя Істоміна  |  П'ятниця, 11 жовтня 2013, 15:14
У львівському СІЗО суттєво покращилися умови перебування затриманих. Поштовхом і матеріальною передумовою до цього стали кошти, які пожертвувала швейцарська благодійна організація „Ведмідь і лев”. Чверть мільйона гривень швейцарці виділили для того, щоб відремонтувати в’язницю, де є відділення для оперування онкохворих в’язнів. Саме це відділення три роки тому зголосилися відремонтувати іноземні інвестори.
У львівському СІЗО суттєво покращилися умови утримання

    Володимир Іваночко, завідувач обласного сектору охорони здоров’я пенітенціарної служби розповідає, що швейцарці виділили 90 тис. гривень. „По суті дані ремонти і те що ви бачили у 90 тис. не вкладається. Завдяки обласній адміністрації нам було виділено ще 200 тис. гривень на нові столи і нові операційні лампи. Ми маємо найновішу техніку, всю найновішу апаратуру, яку можна було закупити ми маємо тут” – розповів завідувач.

    До ізолятора привозять  онкохворих в’язнів із цілої України. Лікарі пишаються тим, що роблять близько 500 операцій щороку. Швейцарський поштовх сприяв тому, що технічному оснащенню можуть позаздрити навіть обласні шпиталі. Крім того було відремонтовано лазньо-пральний комплекс, який відтепер відповідає сучасним вимогам.

    У камерах досі триває робота. Рінари замінюють на сучасні ліжка, а у жіночих камерах за євростандартами монтують біде. Михайло Дзюдзь, начальник управління пенітенціарної служби України у Львівській області запевняє, що таке нововведення було втілене завдяки його ініціативі і в Україні ніде більше такого немає.

    Михайло Дзюдзь також розповів, що перед швейцарськими інвесторами львівські правоохоронці відзвітували за кожну копійку. „Там німецька дисципліна, інакше вони з нами не співпрацювали б, якби вони не побачили, що ми ще у 10 разів більше доклали” – сказав начальник управління.

    Доротея Льослі, керівник благодійної швейцарської організації „Ведмідь і лев” висловила задоволення побаченим і можливості щодо подальшої співпраці. „Коли ми бачимо співвідношення нашого вкладу до українського  1 до 4, то ми будемо шукати і надалі жертводавців з тим, щоб продовжувати подальшу співпрацю” – запевнила п. Льослі.

    Слід зазначити, що ремонт у приміщенні СІЗО не є цілковитою заслугою іноземних інвесторів. Зокрема кімнату для матері і дитини було відремонтовано за українські гроші. Зараз там перебуває породілля і немовлям. Пані Діана розповідає, що там є все необхідне для комфортного перебування з дитиною.

    Олег Щербатий, заступник начальника СІЗО із цього приводу зазначив, що не завжди громадські організації матеріально допомагають. „Ми маємо можливості і ресурси забезпечити ремонт слідчого ізолятора за свої кошти” – запевняє правоохоронець.

    Швейцарська делегація належно оцінила українську гостинність. Львівських тюремників запрошують у найближчі два місяці поїхати до них і оцінити тамтешні умови ув’язнення.

Фото: news.if.ua

 

comments powered by HyperComments