На Львівщині збудують наймасштабнішу вітрову електростанцію в області

Катерина Поліщук  |  Четвер, 10 жовтня 2013, 16:50
На завтрашньому ХІІ Міжнародному економічному форумі у Трускавці планується підписання угоди про відведення землі під будівництво вітрових електротростанцій. Вітряки збудують відразу у трьох районах: Сколівському, Старосамбірському та Турківському.
На Львівщині збудують наймасштабнішу  вітрову електростанцію в області

За  словами Дениса Шмигаля, директора департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості Львівської ОДА,  прогнозується, що  інвестор, який будуватиме електростанції, вкладе в проект  близько 100 млн дол. США.

«Це  може бути не перша, але  найбільша електростанція такого типу.  Сьогодні дуже багато інвесторів цікавиться відновлюваними джерелами енергії.  Це менші проекти,  але у них вже тривають  погоджувальні процедури » - зазначив Денис Шмигаль.

Оголошувати назву інвестора пан Шмигаль відмовився. Мовляв підпишуть угоду тоді скажуть. Натомість зазначив, що це іноземна компанія, яка створила підприємство в Україні.

Нагадаємо  у Львівській області у напрямку відновлювальної енергії вже працює   французька компанія  «Валорем» спільно з українською компанією ТОВ  «Дрогобич енерджі».  Вони планують збудувати  вітрову електростанцію потужністю 50 МВт на території Дрогобицького району. Компанія  вже завершила виконання оцінки впливу на оточуюче середовище (за українськими і міжнародними стандартами), соціальний і економічний план, проведені спеціальні дослідження та підготовлені відповідні звіти щодо візуального та акустичного впливу ВЕС тощо. Також компанія проводить відповідні роботи, пов’язані із відведенням землі (договори оренди і сервітути).  Обсяг інвестицій тут теж немалий - орієнтовно 75 млн. євро.  Щоправда безпосередньо будівництво компанія планує розпочати  не раніше ніж за  чотири роки. Саме стільки прогнозовано триватимуть проектні та підготовчі роботи. 

А у Самбірському районі вже працює фотоелектрична сонячна електростанція.  Самбірська сонячна станція — спільний проект української компанії «Еко-оптіма» та чеської «ТТС-енерго». Сума інвестицій становить приблизно 1,3-1,5 млн євро за один МВт потужності. Загальна потужність  9,98 МВт . Станція  займає 22 гектари.

 

 

 

comments powered by HyperComments