Львів зігріють вином

Оля Юречко  |  Четвер, 10 жовтня 2013, 11:39
«Якщо в країні немає щонайменше п'ятдесяти сортів сиру і доброго вина, значить, країна дійшла до ручки» – говорив Сальвадор Далі. Організатори четвертого Міського «Свята сиру і вина», що відбудеться у Львові з 18 по 20 жовтня, взялися довести, що з Україною (і Львовом, зокрема) у цьому контексті все гаразд, адже на святі відвідувачам запропонують посмакувати саме п’ятдесятьма сортами вина та сиру.
Львів зігріють вином

Міське «Свято сиру  вина» цього року буде проходити вчетверте і, за словами організаторів, планує прийняти набагато більше гостей, ніж минулого року. Варто відзначити, що свято – наймасштабніша за відвідуваністю гастрономічна подія з усіх, що відбуваються у Львові – минулого року її відвідало понад 100 тис. людей.

Беручи до уваги такий успіх, організатори підготували ще більше перфомансів та сюрпризів цього року. Окрім вже традиційних Ярмарку сирів та вину, «Львівської винної пошти», лекцій про культуру сироваріння та традиції виноробства у Львові, частувань та дегустацій, любителям сиру та вина запропонують нові розваги. Так, родзинкою свята стане виготовлення сирного коника – «їстівної» іграшки, що здавна мала символічне значення. Окрім того, найвідоміші львівські кулінари за старовинними рецептами спечуть ще один смачний «символ» міста – гігантський Львівський сирник, яким пригостять усіх відвідувачів Свята. А ще гості свята цілими родинами зможуть взяти участь у кулінарних майстер класах з приготування страв із сиру.

 

Однак не варто забувати і про вино. Цього року усім охочим запропонують скуштувати особливе фестивальне вино – виготовлене за давньою технологією на минулорічному Святі, а також взяти участь у творенні наступного ексклюзивного святкового вина, потрапивши на «Велику давильню винограду».

 

Окрім «інтерактивних частувань» сиром та вином, гості Свята зможуть розважитися на забавах, конкурсах, акціях, концертах фольклорних колективів. Організатори обіцяють, що цього року буде ще смачніше і веселіше.

comments powered by HyperComments