Димінський купив ІТ-компанію, співвласника якої нещодавно вбили у Львові

Катерина Поліщук  |  Четвер, 3 жовтня 2013, 13:03
З другої спроби львівський бізнесмен Петро Димінський таки увійшов у перспективну сферу ІТ-бізнесу. Співзасновником гейм студії Nravo стала група компаній «Контініум» - повідомляє Forbes.
Димінський купив ІТ-компанію, співвласника якої нещодавно вбили у Львові

Група компаній «Контініум» належить Ігорю Єрємєєву, Степану Івахіву, Сергію Лагуру та Петрові Димінському. Зі статками по 170 млн доларів США вони посідають 64-67 місце в рейтингу найбагатших українців від Forbes. Група уже пробувала заходити у сферу ІТ-бізнесу. Зокрема надавала послуги CDMA-зв’язку та мобільного інтернету в компанії ITC (бренд «CDMA-Україна»). Щоправда, через тривалий конфлікт з іншим акціонером ITC- Ігорем Вороновим , «Контініум» на деякий час втратила контроль над компанією, що негативно відбилось на динаміці ведення бізнесу. Як наслідок у 2012 році ІТС відмовилась від своїх ліцензій на радічастоти на користь «Інтертелекому».

Генеральний директор «Контініума» Андрій Пивоварський та співзасновник Nravo Андрій Табачин підтвердили Forbes  інформацію про купівлю, однак суму угоди та частку, якою тепер володіє "Контініум" – відмовились назвати.

Компанія  Nravo спеціалізується на розробці ігор для недорогих мобільних телефонів. Річний оборот фірми досягає 5 млн доларів США. Має офіси у Львові, Києві, Москві, Варшаві та Чикаго. Тільки у Львівській студії працює понад 100 осіб. Як запевнив один з засновників Nravo Андрій Табачин, компанія планує скористатися багатим досвідом «Контініума» у веденні бізнесу.

Досі компанія займалася в основному розробкою ігор для старих мобільних телефонів, що поступово стає невигідним у зв’язку з швидким зменшенням кількості таких апаратів. Як запевнив один з засновників Nravo Андрій Табачин, компанія планує скористатися багатим досвідом «Контініума» у веденні бізнесу. Припускають, що завдяки фінансовим вливанням нового інвестора Nravo, ймовірно, направить свої потужності на агресивне освоєння нової для себе сфери – ігор на сучасних платформах iOS и Android.

Нагадаємо, 26 серпня 2013 року співвласника студії Nravo Романа Микиту вбили в під’їзді будинку, де він мешкав. Роман повертався з прогулянки зі своєю дворічною донькою. На першому поверсі, перед ліфтом, до Романа підбіг якийсь чоловік. Він заштовхнув дитину у ліфт, після чого почав бити підприємця ножем.  Злочин досі не розкритий. За словами начальника міліції Львова Сергія Зюбаненка, слідство розглядає три основні версії вбивства. За одною з версій вбивство може бути пов’язане з професійною діяльністю Романа Микити.

comments powered by HyperComments