Львів’яни готуються до початку опалювального сезону

Наталя Істоміна  |  Середа, 25 вересня 2013, 08:22
У всіх містах України настав період, коли на вулиці вже достатньо холодно, але опалення ще не підключили. У зв’язку із цим відповідні служби готуються до опалювального сезону, а жителі міст обігрівають помешкання альтернативними способами. Як наслідок частішими стали нещасні випадки, в тому числі і такі, як отруєння чадним газом.
Львів’яни готуються до початку опалювального сезону

    Тому, як правильно підготуватися до опалювального сезону на прес-конференції розповіли Віктор Іваніцький, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР; Павло Сербан, начальник газового господарства м. Львова ПАТ „Львівгаз” та Юрій Голець, начальник управління житлового господарства ЛМР.

    Одним із етапів підготовки помешкань львів’ян до настання холодів є перевірка димовентеляційних каналів, аби зменшити ризик отруєння чадним газом. Робота Львівських комунальних підприємств у цьому напрямку ускладнюється відсутністю необхідної кількості сажотрусів. Проте, як розповідають учасники прес-конференції підготовка опалювального сезону ускладнюється ще й тим, що львів’яни не завжди впускають сажотрусів до свого помешкання. Заради справедливості слід зазначити, що надмірна обережність львів’ян викликана випадками, коли просто на вулиці з людей зривають золоті прикраси або обкрадають автомобілі посеред білого дня. Звісно, ці фактори не повинні заважати підготовці будинків до настання холодів і кидати безпідставну тінь підозри на працівників комунальних підприємств. Саме тому, відповідні служби контролюватимуть процес перевірки димовентеляційних каналів.

    Надзвичайно небезпечним є отруєння чадним газом, оскільки може мати летальні наслідки. Найчастіше воно відбувається у приміщеннях без вентиляції. Наприклад, у квартирах, де встановлені пластикові вікна без повітрофільтрів. Ознаками такого отруєння є м’язова слабкість, червоний колір обличчя, головний біль, задуха та запаморочення. При отруєнні слід негайно викликати „швидку медичної допомоги” та винести потерпілого на свіже повітря.

     Учасники прес-конференції закликають львів’ян відповідально поставитися до підготовки помешкання до опалювального сезону і дотримуватися елементарних правил безпеки.

     Фото: gaz.cn.ua

comments powered by HyperComments