«Свободівці» вирішили показати меру, хто у Львові «домінантка»

Катерина Поліщук  |  Вівторок, 24 вересня 2013, 18:34
Ухвала-вето-ухвала-суд. На понеділковій вечірній сесії Львівської міськради 23 вересня депутати таки показали меру, хто є носієм «правдивої» влади у Львові. Набравшись сил на морях та знайшовши союзників серед інших фракцій, ВО «Свобода», яка має більшість у львівській міськраді, таки подолали вето міського голови Львова на 17 ухвал, які вони прийняли ще перед канікулами 18 липня цього року.
«Свободівці» вирішили показати меру, хто у Львові «домінантка»

Одним з найбільших протиріч між Садовим та міською «Свободою» є оцінка роботи виконавчих органів влади за минулий рік. Теперішня каденція депутатів вдруге поставила чиновницькому апарату мерії та й самому міському голові оцінку «незадовільно». Більше того, рекомендували Андрію Садовому звільнити п’ятьох керівників управлінь: Євгена Климковича, начальника управління комунальної власності департаменту економічної політики (який, до слова, вже покинув свою посаду), Лілію Онищенко-Швець, начальника управління охорони історичного середовища, Сергія Кіраля, начальника управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій департаменту економічної політики, Ірину Подоляк, начальника управління культури департаменту гуманітарної політики, Галину Бордун, начальника відділу кадрів апарату виконавчого комітету. Також депутати вимагають звільнити працівників комунального автобусного «АТП № 1», які згідно з перевіркою депутатської комісії винні у «бардаку» і фінансових зловживаннях на підприємстві. А  висновки комісії направити у правоохоронні органи.

Окрім цього «Свободівці» так і не пробачили Садовому того, що він стримував їхні ідеологічні пориви впорядкувати об’єкти польської історичної спадщини у Львові і, таким чином, відповісти на заяви поляків про демонтаж пам’ятника УПА в Грушовіцах Перемишльського повіту.

Не забули депутати про вирішення «дрібних» майнових та земельних проблем підприємців. Погодили оренду кількох пересувних атракціонів в центрі міста, передали приміщення кінотеатру «Дзвін» в оренду на 10 років для облаштування музею Степана Бандери ( подейкують, це може стати першим кроком до його приватизації). А також віддали приватному підприємству три десятки автобусних зупинок для облаштування так званих «соціальних зупинок», які по суті є кіосками з платними туалетами і wi-fi. Дозволили кільком підприємствам та приватним особам розпочати процедуру оформлення земельних ділянок.

Нагадаємо, це далеко не перший  випадок  змагання за домінування  в стінах Ратуші. Нещодавно депутати прийняли ухвалу, якою скасували двоставковий тариф на теплопостачання. Щоб зупинити це рішення теплопостачальним підприємствам довелось звернутись до суду.  Загалом з часу роботи теперішньої каденції депутатів Львівської міської ради Андрій Садовий 84 рази накладав вето на ухвали сесії. Частину ухвал, які депутати прийняли повторно, мер навіть скасовував через суд. Прогнозують, що й цього разу міському голові доведеться доводити своє «домінування» у магістраті з допомогою Феміди.

 

comments powered by HyperComments