«Головні» болі міського голови Львова Андрія Садового

Олекса Олич  |  Понеділок, 23 вересня 2013, 19:12
У Львові на площі Ринок, на будинку старого ЦУМу, фасад якого уже тривалий час ремонтується, напередодні вивісили великий банер з зображенням простреленої голови мера Андрія Садового.
«Головні» болі міського голови Львова Андрія Садового

Естетика акції (вивішування велетенських банерів, зображення прострілених голів тих чи інших політичних опонентів), а також технічний рівень виконання листівки вказують на авторство – активістів раніше доволі потужного, а тепер менш активного руху «Автономний опір».

Звичайно, стиль «автономів» у цій ситуації могли просто скопіювати політичні опоненти Садового, щоб «перевести стрілки». Однак, знаючи особливе вподобання активістів цього об’єднання до соціально-економічних справ та відсутність найменшої пошани на адресу львівського мера, цілком можна повірити, що цей витвір – справа їхніх рук. Хоча, як звичайно, вони офіційно будуть відмовлятися від причетності до цієї та багатьох інших подібних акцій.

Андрій Садовий не писатиме заяву в міліцію з цього приводу. На запитання журналістів, хто, на його думку, міг це зробити, він заявив, що на це запитання мають дати відповідь правоохоронці. А також мужньо додав: коли у нього до когось є якісь зауваження, то він висловлює їх, дивлячись опонентові в обличчя, а не розвішує щось по ночах. Дійсно, навіщо мерові самостійно розвішувати якісь листівки ночами, якщо у його розпорядженні є двірники та й, зрештою, всі інші працівники міських комунальних підприємств та просто чиновники міської влади?

Проте це не єдиний головний біль Садового за останні дні. Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову Залізничної районної адміністрації Львова Мирона Тереха, його заступника Андрія Єсипа та начальника відділу комунального господарства цієї ж установи. Їх підозрюють в отриманні хабара у розмірі 24-х тисяч гривень від приватного підприємця за підпис на акті виконання ремонтно-будівельних робіт. Чиновники кошти отримали, однак скористатись так і не встигли, оскільки їх затримали правоохоронці. Сума своєрідного «відкату» сягнула майже п’ятої частини від обіцяних для оплати підприємству бюджетних коштів. Галицький районний суд Львова розглянув клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу. Відтак, голові обрали міру взяття під варту з одночасним визначенням застави в 50 мінімальних зарплат. Двом іншим визначено домашній арешт.

Садовий за фактом проведення слідчих дій підписав розпорядження про їх відсторонення від виконання службових обов’язків. Проте такий неприємний інцидент у тихому болоті львівського чиновництва не міг не зіпсувати настрій мерові – адже Мирона Тереха він особисто призначив головою райадміністрації лише у червні! А той ось так необережно і сам втрапив до рук правоохоронців, ще й Садовому тепер доведеться вигадувати чергові байки стосовно «окремих помилок у кадровій політиці».

comments powered by HyperComments