«Динамо» - «Карпати» 1:0. Блохін залишається…

Дмитро Майстренко  |  Понеділок, 23 вересня 2013, 13:42
Кияни весь матч тиснули на ворота Ільющенкова і таки під завісу матчу зуміли пробити молодого голкіпера львів’ян. На 84 хвилині Браун Ідейе випередив Пластуна і проштовхнув м’яч у сітку гостей.
«Динамо» - «Карпати» 1:0. Блохін залишається…

Фото: //football.ua

На матч проти «зелено-білих» динамівський тренерський штаб вийшов в оновленому складі. Після провального старту в Лізі Європи, як запевняють менеджери столичної команди, Олег Володимирович звільнив своїх помічників Олексія Михайличенка, Андрія Баля та Юрія Роменського. І в матчі десятого туру біля місця головного тренера на лавці запасних розмістився Сергій Ребров.

Олександр Севідов разом зі своїм штабом у матчі проти «Динамо» нічого не став вигадувати і вдався до тієї ж тактики, що й в попередньому матчі проти «Шахтаря». Тобто «леви» намагалися зіграти надійного в обороні й уже потім щось зробити в контратаці. Надійність оборони повинні були забезпечити майже всі польові гравці «Карпат».

Якщо у домашньому матчі із донеччанами львів’янам вдавалося проводити контратаки, то із динамівцями таких нагод і зовсім не було. Єдину, що можна пригадати контратаку гостей, коли Страшкевич ледь не втік від Даніло Сілви, але захисник у підкаті зупинив карпатівця, а потім Макаренко в цій же атаці знову у підкаті вибив м’яч із ніг Зеньова. Це і все, що створили «Карпати» біля воріт Максима Коваля. Були також стандарти, але ніякої загрози вони не несли.

Натомість «Динамо» повністю закрили гостей на їхній половині половині поля. Спочатку львів’янам вдавалося оборонятися і не підпускати киян на небезпечну відстань до воріт. Тому були лише дальні удари від Сидорчука, з якими впевнено справлявся Ільющенков. Варто сказати, що Олександр провів просто прекрасний матч і виручив у всіх моментах, де міг. Де не міг, то допомагала стійка, та все ж після одужання Підківці не просто буде повернутися в основу «Карпат».

Перший справді гольовий момент у динамівців виник у серед тайму. Гусєв підхопив м’яч у карному майданчику і тонко зіграв на Мбокані. Форвард пробив у кут, але в лучив у стійку. Під завісу першої половини гри конголезець ще раз влучив у ту ж стійку. Цього разу після чудового навісного пасу від Ярмоленка він пробивав головою. А на останніх секундах Беланда втретє перевірив міцність лівої стійки воріт на «Олімпійському».

По перерві у грі нічого не змінилося. Севідов біля кромки поля активно закликав своїх нападників до активного пресингу, Олег Володимирович сидів на лаві, а «Динамо» продовжувало обстрілювати ворота Ільющенкова. У другій частині гри склалося враження, що львів’яни і взагалі відмовилися від атакувальних дій, повністю зосередившись на захисті власних воріт.

І аж до 80-ї хвилини гра нагадувала казочку про золоте яйце: дід бив-бив – не розбив, баба била-била – не розбила, так і гравці «Динамо» били-били – не забили. Мишкою для киян став Браун Ідейе, який замінив на полі Сидорчука. Нігерієць міг першим дотиком забити, але на добиванні у ситуації, коли важче було промахнутися, Браун обрав складний шлях. Та вже за пару хвилин виправився. Ленс подав на дальню стійку, Ярмоленко головою пробив, Ільющенков зробив свій уже надцятий сейв, але захисники підвели. Ідейе зіграв на випередження і відправив м’яч у порожні ворота.

Радість киян словами не описати. У гравці ніби гора з плечей звалилася. До логічного завершення вони довели гру спокійно. Отже, Блохін здобув результат. Але чи це перший крок в напрямку виходу з кризи команди, чи лише спалах позитивної гри буде зрозуміло в наступних матчах. А зараз Олег Володимирович продовжує «розбиратися» у тренерському ремеслі.

comments powered by HyperComments