Львівські маршрутки вийдуть в онлайн. Але не всі зразу

Катерина Поліщук  |  Субота, 14 вересня 2013, 11:48
Перевізники «дозріли» для того, щоб показати львів’янам рух автобусів в режимі реального часу в мережі Інтернет. Платформу для запуску сервісу надає сайт eway.in.ua. при цьому маршрутчики бояться шквалу скарг за недотримання графіків чи відсутність машин, тому наразі надають доступ лише до тих п’яти маршрутів, які найстабільніше працюють. Решту додадуть пізніше.
Львівські маршрутки вийдуть в онлайн. Але не всі зразу

Планується, що на сайті можна буде побачити місце перебування кожного автобуса і розрахувати, коли приблизно він буде на потрібній зупинці. Зараз такі сервіси вже мають Луцьк і Тернопіль. Також львів’яни отримають мобільну версію сервісу, яка працюватиме на платформі Android

«Сьогодні у нас 95% автобусів обладнані системами GPS стеження. Ми даємо програмістам доступ до п’яти маршрутів – по-одному від кожного перевізника. Ми подивимось як реагуватимуть львів’яни. Якщо не буде негативу, то поступово додамо решту маршрутів», - каже Іван Велійка, голова Львівського відділення ВГО Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників.

 

Першими львів’яни зможуть особисто  контролювати з дому маршрути: 42, 33, 41, 3а і 53. Загалом у Львові є 53 машрути, які обслуговують п’ять перевізників. От тільки  конкретну дату запуску сервісу  поки що ніхто не називає.  

«Ми маємо принципову згоду перевізнику надали, але ще не вирішені всі юридичні та технічні питання. Проблема в тому, що коли Львівська міська рада зобов’язала перевізників обладнати автобуси системами GPS-стеження, то не поставила перед ними конкретного технічного завдання. Тому кожен перевізник має окрему систему моніторингу та передачі інформації. Деякі з них можуть передавати її ще кудись, а частина ні. Зараз потрібно об’єднати їх у єдину систему спостереження. А для написання такого програмного забезпечення потрібен час. Також потрібно заключити договори з кожним перевізником про передачу даних», - підсумовує Антон Шишкін, представник сайту eway.in.ua в Західній Україні.

 

 

comments powered by HyperComments