Вівторок, 16 квітня 2024
|
У Львові: 9оС
|
НБУ : USD 39.2 EUR 41.85
Локації

В агробізнесі був період дикого накопичення капіталу — мусимо виправляти — Трофімцева на Agroport у Львові

П'ятниця, 20 квітня 2018, 17:13
«Органічне виробництво надзвичайно швидко розвивається у всьому світі, а Україна має величезний потенціал для розвитку цього напрямку», –  сказала заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева, яка спеціально прилетіла відвідати виставку.
В агробізнесі був період дикого накопичення капіталу — мусимо виправляти — Трофімцева на Agroport у Львові

«Органічне виробництво має всі шанси  стати провідним напрямком для нашого АПК. Але воно тісно пов’язане з якістю ґрунтів. Будемо відверті: перші роки незалежності в агробізнесі був період дикого накопичення капіталу, якою ціною давалися ці прибутки ніхто не думав. Тепер ми мусимо виправляти цю ситуацію. І агровиробники, на щастя, це чудово розуміють. Ми бачимо величезну зацікавленість такими напрямками як нульовий обробіток землі, органічним виробництвом. Крім того, ці напрямки потребують чимало людської  праці – значить, створюються робочі місця на селі. Сучасне сільське господарство вимагає відповідної техніки – підтягується машинобудування. Галузь АПК надзвичайно широка і на AGROPORT вона добре представлена», — вважає заступник міністра.

Нагадаємо, 19 квітня у Львові стартувала найбільша агропромислова виставка Східної Європи AGROPORT West Lviv 2018. Захід має величезні масштаби і проводиться в міжнародному аеропорту ім. Данила Галицького. Найкращі виробники, високі посадовці, міжнародні експерти і тисячі відвідувачів – виставка вражає розмахом.

Тут проходять численні ділові зустрічі  та стратегічні сесії з найактуальніших питань сільських територій та розвитку АПК. Відвідав захід і Президент України Петро Порошенко.

comments powered by HyperComments