Агрохолдинг МХП у 2017 році надав понад 11 млн грн для проведення святкувань у регіонах своєї присутності

Четвер, 15 березня 2018, 17:46
У минулому році підприємства Групи МХП брали активну участь у організації самобутнього культурного життя місцевих громад. Запрошувались зірки місцевого та національного значення, виділялись кошти на реалізацію культурної програми та подарунків.
Агрохолдинг МХП у 2017 році надав понад 11 млн грн для проведення святкувань у регіонах своєї присутності

Всього у 2017 році провідний агроіндустріальний холдинг України взяв участь у співфінансуванні десятків Днів села та ще більшого числа інших регіональних або загальнонаціональних свят.

На Київщині підприємство ПрАТ «Агрофорт», що входить до складу Групи МХП, взяло участь у соціально-орієнтованих проектах з організації місцевих свят. Керівництво підприємства долучилося до співфінансування Днів села у Черняхові, Степку, Слободі, Кагарлику, Мирівці, Шпендівці, Демівщині, Брилівці, Кирданах, Скалі. Також місцеві школярі отримали новорічні подарунки й привітання до Дня святого Миколая. Усього в 2017 році на культурні заходи підприємством виділено понад 145 тис. грн. Це дозволило оформити сцени, запросити  Національний хор імені Верьовки та артистів естради, підготувати частування й подарунки для гостей свята. А в селі Очитків Кагарлицького району коштом ПрАТ «Агрофорт» організували святковий обід з нагоди Дня Незалежності та встановили білборди з привітанням.

Торік керівництво ще одного підприємства МХП в області — ТОВ «Агро-С» — виділило близько 36 тис. грн на організацію урочистостей з нагоди Дня села у прилеглих населених пунктах. Кошти на реалізацію соціально-культурних заходів отримали села Сулимівка, Селичівка, Селище, Морозівка та Семенівка. На ці гроші місцеві громади закупили подарунки та запросили виступити місцевий військовий оркестр.

Майже 23 тис. грн виділено у 2017 році на програму співфінансування місцевих свят на Вінниччині підприємством «Зернопродукт МХП». На ці кошти було організовано День села у Рахнах, Степашках, Сичівці та Лозні. Це дозволило запросити до святкування молодіжний колектив, організувати святкову лотерею та встановити ігрові атракціони для малечі. Ще майже стільки ж — 20 тис. грн — надано громаді міста Бершадь для проведення спортивного свята.

А підприємство «Вінницький бройлер» у минулому році в рамках соціальної угоди виступило головним спонсором Дня міста Тульчин. На культурні заходи було виділено понад 80 тис. грн. Ще більша сума — 84 тис. грн — витрачена на співфінансування Дня знань у десяти місцевих школах. На ці гроші закупили нові парти для першокласників, оновили меблі, встановили телевізор та придбали ноутбук. Близько 700 тис. грн було виділено на організацію свята з нагоди відкриття парку відпочинку в с. Клебань.

Ще одне місцеве підприємство Групи МХП — СТОВ «Агрокряж» — зробило вагомий внесок у культурне життя Вінниччини. Близько 59,5 тис. грн було виділено на співфінансування урочистостей у прилеглих населених пунктах з нагоди Дня Перемоги, Івана Купала, Дня Незалежності, Дня Захисника Вітчизни, Днів села, Дня святого Миколая та Нового року. Для дітей з інвалідністю проведено акцію «Світ великих сердець» та вручено цінні подарунки.

НФВ «Урожай» у 2017 році взяло участь у масштабних культурних заходах на Черкащині. Понад 80 тис. грн виділено в рамках проекту співфінансування на проведення Дня захисту дітей, Дня молоді та Дня села в регіоні. Ще 200 тис. надано на організацію Дня знань. Це дозволило закупити канцелярське приладдя, принтери, холодильники та морозильники, проектор, тенісний стіл, електропідігрівач, рюкзаки, конструктор та стенди для шкіл, розташованих поблизу підприємства. Ще майже 19 тис. грн виділено на організацію Дня села у Чаплинці.

«Миронівська птахофабрика» теж активно допомагала громадам з організацією місцевих свят у прилеглих селах Канівщини. Майже 90 тис. грн надано в рамках проекту співфінансування Днів села у Коночаках, Степанцях, Беркозівці, Лізках та Павлівці. Головне підприємство холдингу МХП в регіоні надало селянам продукцію власного виробництва, допомогло з організацією урочистих заходів, встановило дитячий майданчик та придбало мотокосу для розчистки території. Також птахофабрика стала генеральним спонсором Дня міста у Каневі — торік на це було виділено 332,6 тис. грн. Це дозволило встановити сцену, підготувати розважальну програму для дітей та запросити на свято зірку — Ольгу Цибульську.

Керівництво птахофабрики «Перемога Нова» також весь рік активно допомагало громаді села Будище з організацією святкових заходів. За рахунок підприємства були підготовлені активності для дітей з нагоди Стрітення, а також організовано солодкий стіл до випускного вечора у Будищенській ЗОШ. До Дня захисту дітей було запрошено клоунів цирку «Галактика». Окрім цього, птахофабрика долучилась до співфінансування 30-ї гри-випробування «Котигорошко» й військово-патріотичної гри Сокіл «Джура». Загальна сума, передана місцевій громаді в рамках соціальної угоди, становить 253 тис. грн.

На Івано-Франківщині філія «Перспектив» теж взяла участь у культурному житті регіонів, приєднавшись до співфінансування Днів села в Одаях і Олієво-Королівці. В рамках соціальної програми на придбання пам’ятних сувенірів і подарунків для учасників свята було виділено      20 тис. грн. Ще 10 тис. грн надано керівництвом філії на проведення виставки-фестивалю сільгосптоварів «Покутське яблуко» у Снятині.

А на Львівщині підприємство холдингу МХП «Захід-Агро» допомогло з організацією Дня села у населених пунктах Мацошин, Котів і Золочівка. Майже 9 тис. грн було надано для оренди апарату з виробництва солодкої вати для дорослих і малих учасників свята.

Керівництво ТОВ «Урожайна країна», що розташоване на Сумщині, приєдналося до проектів співфінансування Днів села на території 11 населених пунктів. Загалом на це було виділено понад 118 тис. грн. Ще 10 тис. грн. додатково було надано для проведення екскурсії на новорічну виставку в Сумах для 250 дітей з шести районів області.

На Дніпропетровщині підприємство холдингу МХП ПрАТ «Оріль-Лідер» виділило Петриківській ОТГ 9 тис. грн на придбання планшетів для нагородження переможців мистецького конкурсу писанкарства. Аналогічні призи були придбані для заохочення трьох випускників місцевої школи, які за успіхи у навчанні отримали золоті медалі. Ще 27 тис. грн виділено підприємством профспілковій організації представників АПК на підготовку експозиції для виставки «Агро-2017».

Великий український бізнес, виробничі потужності якого розташовані в регіонах, з кожним роком стає все більш важливою частиною культурного життя прилеглих населених пунктів. Добробут не лише працівників підприємств та їхніх родин, а й усіх громад — запорука сильного і стабільного українського села, і, відповідно, всієї країни.

comments powered by HyperComments