Олекса Олич

14:04
Депутати Львівської обласної ради вирішили легітимізувати опанування протестувальниками приміщення обласної держадміністрації. Задля цього зібралися 25 січня на позачергову сесію у кількості 73 «багнетів», до яких долучилося 70 депутатів з міської ради. Себто, мала місце спільна сесія. Зрозуміло, що не прибули представники Партії регіонів. Натомість, на подив, немов би сонце зійшло – вшанували сесійний зал своєї присутністю депутати від «національно-демократичної» та «правоцентристської» фракції УНП (які при вирішенні принципових питань або не голосують, або, переважно, всі гуртом зазнають якихось таємничих життєвих труднощів, котрі перешкоджають їм з’являтися на засідання).
20:50
Як тільки 9 грудня у Львові пролунав заклик до бойкоту товарів та торгових марок, що належать діячам Партії регіонів, як тільки перші наліпки з написом «Обережно! Власник-регіонал!» прикрасили вітрини «OKСІ банку» (власник Олег Баляш) та крамниць «Родинна ковбаска» (власник Олег Баран), а пікет постояв біля гіпермаркету «Епіцентр» (власники – київське сімейство Герег), здійнялася ціла інформаційна контркомпанія.
17:04
Початок акцій протесту у Львові проти зміни зовнішньополітичного курсу України з Брюсселю на Москву збігся з відродженням дещо призабутих від 2004 року методів протидії їм, а саме провокацій. Зрештою, генерал Сало повернувся, повернулися і старі, відпрацьовані методи. Особисто Сало, як завжди, відхрещується навіть від будь-яких крамольних (з точки зору громадськості) намірів, не те що дій. В перший ж день він заявив, що вважає - львів'яни не повинні проводити акції протесту.
16:31
Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА виступив із малопомітною, проте дуже цікавою заявою. Є на Львівщині найбільший забруднювач атмосферного повітря - ВП «Добротвірська ТЕС» (ПАТ «ДТЕК «Західенерго»).
22:47
Львівський УДАР, на жаль, не часто тішить львівську публіку чимось, вартим уваги. Проте остання неділя місцевим репрезентантам Віталія Кличка, безумовно, вдалася. Цієї неділі у Львові на площі перед пам'ятником Тарасові Шевченку відбулося масштабне дійство, яке, на думку організаторів, повинно було осоромити всіх противників (або ж просто недбалих) євроінтеграції України, та задекларувати її всенародну підтримку. А саме – віче!
15:19
Як відомо, 12 листопада Львівська обласна рада має розглядати питання про недовіру голові Львівської ОДА, генерал-майорові міліції Олегові Салу. Одночасно набирає обертів громадський рух «Очистимо Львівщину від Сала!» – у соцмережах з’явилися відповідні сторінки, до яких долучаються прихильники, у місті розповсюджують листівки із зображенням одіозного губернатора і написом «Чому українці у Львові давно не люблять сала».
18:15
Якщо не заглиблюватися в цю історію, інформаційне повідомлення стосовно неї могло б обмежитися стислим викладом: «стурбовані правами тварин громадяни сигналізували – міліція відреагувала; тварини (птахи) врятовані – зловмисників очікує справедливе покарання, крапка». Але насправді все набагато складніше і цікавіше. Якщо придивитися і поставити певні запитання. Навіть без найменшої надії почути на них відповіді.
18:14
Вочевидь оклигавши після невдалого дебюту в ролі «польового бійця» під стінами Київради 19 серпня, екс-командир Львівського «Фронту змін» Степан Кубів вирішив надалі вовтузитися довкола посади начальника обласного виборчого штабу «Батьківщини» на майбутніх президентських виборах.